Élet-Stílus

Rajong a világ a 24 éves pilótanőért

Lindy Katsot már gyermekkorában megbabonázta a repülés világa. A 24 éves holland nő jelenleg pilótaként dolgozik, Instagram-oldala pedig elképesztő népszerűségre tett szert.

Sohasem aludtam el a repülőgépeken, mert mindig megbabonázott, amit az ablakon kinézve láttam

– nyilatkozta Kats a CNN Travelnek. A fiatal pilóta hozzátette, gyermekkori önmaga biztosan nagyon büszke lenne rá, hogy a repülést választotta karrierjének.

Lindy 15 évesen, egy állásbörzén beszélt először egy repülőiskola képviselőjével. Meglepődött, hogy a hőn áhított pilótakarrier nem is annyira elérhetetlen számára, mint azt elsőre gondolta. Ezzel együtt kemény munka és gyakorlás várt rá, míg a pilótaszékbe ülhetett.

Élete legcsodálatosabb pillanat volt, amikor tanárával először a levegőbe emelkedhetett, annak ellenére, hogy akkor még nem sok köze volt a gép irányításához.

Időközben a közösségi média is egyre nagyobb teret nyert az interneten. Lindy először csak a családjának és a barátainak készített fotókat az Instagramra, de később azt vette észre, hogy egyre többen követik a utazásait.

Jelenleg több mint 90 ezer rajongója van.

Kats nemcsak gyönyörű tájakról posztol képeket, hanem a munkájához köthető élményeket is megosztja követőivel. Annak örül a legjobban, hogy rengetegen érdeklődnek a munkája iránt is és fiatalokat inspirálhat arra, hogy megvalósítsák hasonló álmaikat.

Lindy tudja, hogy a repülés világában még mindig a férfi pilóták dominálnak, de állítása szerint kollégái szó nélkül befogadták őt és szívesen dolgoznak vele.

Az idősebb utasoktól azért még kap rosszalló pillantásokat: például rendszeresen van, hogy valaki meg akar győződni arról, hogy a kapitányi székben férfi ül, de Kats ezt nem veszi magára. Megértően és diplomatikusan kezeli a hasonló helyzeteket.

Bízik benne, hogy előbb-utóbb nem a neme alapján fogják megítélni, hanem az elvégzett munkájának minősége számít majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik