Élet-Stílus

Fél éve vagyunk együtt, a szex nem akar működni

Kétségbeesett levelet kaptunk egy névtelenséget kérő olvasónktól, amire szakértőnk válaszolt. Elindult a 24.hu új blogja, a Kérdezd a szexterapeutát - olvass tovább a részletekért!

A párommal fél éve vagyunk együtt, de a szex nem akar működni. Én 28 éves vagyok, ő pedig 61. Nagyon szeretjük egymást, annak ellenére, hogy sokat veszekszünk. Természetesen ennek a szex az oka. Ő mentális problémákra hivatkozik, azt állítja, hogy nagyon nyomulok rá, szerintem viszont teljesen normális, ha a párkapcsolatban az egyik fél szeretne közeledni a másikhoz. Nem szervi a probléma, ezt biztosan állíthatom, mert néha viszont megy. Csak az a baj, hogy tényleg néha, mert van olyan, hogy két hónapig semmi. Azt hiszem, velem van a baj és nem vele. Mindent tönkreteszek, ő pedig nem akar velem együtt lenni. Valahogy szeretném magam megváltoztatni, nagyon szeretem a páromat, és nem szeretném őt elveszíteni. Nagyon fontos lenne a rendszeres szexuális együttlét, mert bennem erős érzelmek vannak. Mit tudnék tenni, hogy megváltozzanak a dolgok? Segítségét előre is köszönöm!

– írta a névtelenséget kérő olvasónk a kétségbeesett levelet, amire várja a segítő a választ.

A helyzet az, hogy a korkülönbség jelentős a két ember közt, így ezt semmi esetre sem szabad figyelmen kívül hagyni. Lehetséges, hogy a 61 éves férfi jóval kevesebb szexszel is beéri, mint a 28 éves párja, így ő havi egy szerelmeskedéssel is kielégítő és jó szexuális életet él. Természetesen mivel egy párról van szó, így célszerű lenne összehangolni az igényeket, ha a nőnek több szexre van szüksége, akkor valahogyan közösen pótolják. Ezt egy komoly beszélgetéssel érdemes tisztázni.

A másik lehetséges ok, hogy felborult a női-férfi egyensúly, és a férfi szeretné megtartani hódító szerepét.

A levélben olvasható, hogy a 28 éves nő rendszeresen próbálkozik, amit a partnere úgy vesz, hogy túlságosan nyomulós. Ilyen helyzetben az egyetlen, ami változást eredményezhet, ha a nő változtat a viselkedésén: a szexi fehérneműk és dögös ruhák helyett konszolidált külsővel próbáljon meg hatást elérni. A nő tud úgy is csábítani, ha a szoknyáját nem fel, hanem lehúzza, ha a blúza ujját feltűri, láttatva a csuklóját. A hódítás a férfi dolga, a csábítás a nőjé, ahelyett, hogy levetkőztetné magát a nő parancsra a férfival, inkább kérje meg, hogy gombolja be a ruhája hátát a férfi. Teljesen ellentétesen célszerű viselkedni, ez pár héten belül beindíthatja a férfi hódító énjét, és kiegyensúlyozott lehet a szexuális élet.

Azzal sincsen gond, ha az adott pár havonta egyszer szexel, ha ez mindkettejüknek megfelel. Akkor probléma a szex gyakorisága, ha az egyik fél szenved annak hiányától. Ez önbizalomhiányt, kisebbségi érzéseket eredményezhet, hosszú távon biztosan nem képes két ember együtt maradni, ha nagyon eltérőek a szexuális igényeik. Ezzel sajnos szembe kell nézni, és ha tartós a kielégületlenség, és nincs változás, akkor tovább kell lépni.

Kérdezd a szexterapeutát!

Kérdezd a szexterapeutát! A24.hu legújabb blogjában szakembernek teheted fel a kérdéseidet azokról a témákról, amikről nem szívesen beszélsz másokkal, legfeljebb netes fórumokon, Facebook-csoportokban próbálsz kutakodni a válaszok után. A tanácsokat, segítséget kérő leveleket a timea.sereg@24.hu email címre vagy a szakértő Facebook-oldalán üzenetben küldheted el, a válaszokat pedig itt, a 24.hu-n közöljük. A feladók névtelenségét természetesen garantáljuk.

Kiemelt kép: 24.hu/Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik