Élet-Stílus

Nyúltáppal traktálta a díler a fűre vágyó vevőket, bilincs lett a vége

Az év leglúzerebb dílere címet egy guernsey-i lakos nyerte el, aki nem tudta a kannabiszt megkülönböztetni a nyúltáptól.

Linda Dangát azután kezdték el szekálni és fenyegetni a vásárlói, hogy rájöttek, nem feltétlen olyan anyagot kaptak olyan forrásból, amilyet és ahonnan elképzeltek. Danga ugyanis fénykorában díler volt a brit korona alá tartozó, a francia partoknál fekvő Guernsey szigetén.

Azonban Danga volt olyan amatőr, hogy kannabisz helyett nyúltápot adott el a vevőinek – írja a Jersey Evening Post.

Danga a fenyegetések hatására a rendőrséghez fordult, akik őrizetbe is vették a 21 éves nőt, sőt 25 éves ellátóját, Ben Jacksont is. A Guernsey Királyi Bíróságon Russell Finch bíró így értékelte a sztorit:

A tényeket igen bizarrnak találtuk.

Danga hét gramm nyúltápot vásárolt Jacksontól, és tényleg abban a hitben volt, hogy 210 fontért (72 ezer forintért) sikerült füvet szereznie. Ezután eladta a matériát. Később a vásárlói elkezdték fenyegetni őt és a családját.

Ügyvédje, Samuel Steel nagyon meglepődött, amikor elmondták neki a telefonba, milyen ügybe keveredett későbbi védence, aki feladta magát a rendőrségen. Épp ezzel védte meg Dangát, hogy mégiscsak önként jelentkezett, emiatt vannak egyáltalán a bíróságon.

Végül mindkét díler megúszta fejenként 180 óra közérdekű munkával.

(Kiemelt kép: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik