Élet-Stílus
Cali, 2017. október 20.
Huszonöt napos nõstény pókmajmot (Atelidae) gondoznak a nyugat-kolumbiai Cali város állatkertjének klinikáján 2017. október 19-én, miután a kölyök magasról kiesett az anyja ölébõl, és megsérült az egyik lába. (MTI/EPA/Ernesto Guzman Jr)

Nincs ma cukibb a kolumbiai állatkertben megmentett piciny pókmajomnál

24.hu
24.hu

2017. 10. 20. 09:49

A kölyök csak pár napos volt, amikor édesanyja véletlenül leejtette, de az orvosoknak hála mostanra újra egészséges. Ezt a róla készült fényképek is bizonyítják.
Korábban a témában:

A kolumbiai Cali város állatkertjének klinikáján dolgozó orvosoknak sikerült megmenteniük egy újszülött pókmajom életét, akit eszméletlen állapotban vittek be hozzájuk, miután kiesett anyja karjaiból. A klinikán ápolt 25 napos majomról, az MTI hozott fényképeket.

Cali, 2017. október 20.
Huszonöt napos nõstény pókmajmot (Atelidae) etetnek a nyugat-kolumbiai Cali város állatkertjének klinikáján 2017. október 19-én, miután a kölyök magasról kiesett az anyja ölébõl, és megsérült az egyik lába. (MTI/EPA/Ernesto Guzman Jr)
Olivia, a 25 napos nõstény pókmajom, október 19-én, az állatkerti klinikán. Fotó: MTI/EPA/Ernesto Guzman Jr

A Zoologico de Cali oldalán található beszámoló szerint Oliviát szeptember 30-én vitték be a klinikára, miután az egyik dolgozónak feltűnt, hogy rossz állapotban van. A nagyon legyengül, eszméletlen állapotban lévő kisállatnak alig volt pulzusa, és teste ki volt hűlve.

Cali, 2017. október 20.
Huszonöt napos nõstény pókmajmot (Atelidae) látnak el a nyugat-kolumbiai Cali város állatkertjének klinikáján 2017. október 19-én, miután a kölyök magasról kiesett az anyja ölébõl, és megsérült az egyik lába. (MTI/EPA/Ernesto Guzman Jr)
Oliviának megsérült az egyik lába, miután anyja leejtette. Fotó: MTI/EPA/Ernesto Guzman Jr

Egy több órán át tartó kezelés után az orvosoknak sikerült megmenteniük az életét. Az állatkert közlése szerint Olivia azóta már sokkal jobban van, nagyon egészséges, jó étvággyal eszik, elkezdett hízni és sokat mozog.

Cali, 2017. október 20.
Huszonöt napos nõstény pókmajom (Atelidae) testhõmérsékletét ellenõrzik a nyugat-kolumbiai Cali város állatkertjének klinikáján 2017. október 19-én, miután a kölyök magasról kiesett az anyja ölébõl, és megsérült az egyik lába. (MTI/EPA/Ernesto Guzman Jr)
Olivia testhőmérsékletét ellenõrzik a nyugat-kolumbiai Cali város állatkertjének klinikáján, október 19-én. Fotó:, MTI/EPA/Ernesto Guzman Jr

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mi történt vele, de az állatkert szerint minden jel arra mutat, hogy édesanyja, akinek ő az első kölyke, véletlenül leejtette. Ahogy írták, a szeptember 24-én szült nőstény még tanulja az anyaságot.

(Kiemelt fotó: MTI/EPA/Ernesto Guzman Jr)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.