Élet-Stílus

Nincs ma cukibb a kolumbiai állatkertben megmentett piciny pókmajomnál

A kölyök csak pár napos volt, amikor édesanyja véletlenül leejtette, de az orvosoknak hála mostanra újra egészséges. Ezt a róla készült fényképek is bizonyítják.

A kolumbiai Cali város állatkertjének klinikáján dolgozó orvosoknak sikerült megmenteniük egy újszülött pókmajom életét, akit eszméletlen állapotban vittek be hozzájuk, miután kiesett anyja karjaiból. A klinikán ápolt 25 napos majomról, az MTI hozott fényképeket.

Olivia, a 25 napos nõstény pókmajom, október 19-én, az állatkerti klinikán. Fotó: MTI/EPA/Ernesto Guzman Jr

A Zoologico de Cali oldalán található beszámoló szerint Oliviát szeptember 30-én vitték be a klinikára, miután az egyik dolgozónak feltűnt, hogy rossz állapotban van. A nagyon legyengül, eszméletlen állapotban lévő kisállatnak alig volt pulzusa, és teste ki volt hűlve.

Oliviának megsérült az egyik lába, miután anyja leejtette. Fotó: MTI/EPA/Ernesto Guzman Jr

Egy több órán át tartó kezelés után az orvosoknak sikerült megmenteniük az életét. Az állatkert közlése szerint Olivia azóta már sokkal jobban van, nagyon egészséges, jó étvággyal eszik, elkezdett hízni és sokat mozog.

Olivia testhőmérsékletét ellenõrzik a nyugat-kolumbiai Cali város állatkertjének klinikáján, október 19-én. Fotó:, MTI/EPA/Ernesto Guzman Jr

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mi történt vele, de az állatkert szerint minden jel arra mutat, hogy édesanyja, akinek ő az első kölyke, véletlenül leejtette. Ahogy írták, a szeptember 24-én szült nőstény még tanulja az anyaságot.

(Kiemelt fotó: MTI/EPA/Ernesto Guzman Jr)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik