Élet-Stílus

Hivatalos: megválasztották a világ legjobb sörét

2017-ben a legjobb lagernek választották a németes hangzású brit Hofmeister Helles-t.

Felvetődhet persze az egyébként teljesen jogos kérdés, hogy miért éppen egy lagert nevezünk a világ legjobb sörének?

A válasz egyszerű: mert a világ nagy részének a lager egyenlő a sörrel, a sör pedig egyenlő a lagerrel. Nincs ezzel semmi baj, hiszen nem is várható el, hogy mindenki sörkülönlegességeket szürcsöljön a nap végén. Márcsak azért sem, mert a sörfogyasztás csodájába éppúgy beletartozik, most hadd éljek egy szakszóval, a vedelés, mint az értő, bólogató nyammogás.

Tehát nyugodt szívvel nevezhetjük 2017 legjobb sörének a Hofmeister sörfőzde világos lagerét, márcsak azért is, mert a tömegkategóriában elért első helyét egyáltalán nem tucatteljesítménnyel érdemelte ki. Ezt bizonyítja az is, hogy a Hofmeister Helles az első lager, amely 5 csillagot kapott a rangos IWSC (International Wine & Spirits Group) versenyen.

A verseny szabályai szerint a kóstolóknak vakon kellett söröket inniuk és értékelniük, hogy a márka és a küllem semmilyen módon ne befolyásolja az eredményt, hogy csak és kizárólag az ízek és az illatok számítsanak.

A Hofmeisternek nagyon sokat jelent ez a siker, mivel a márka csak nemrég tért vissza a piacra, miután több mint 13 évvel ezelőtt gyakorlatilag csődbe mentek, annyira lecsökkentek az eladásaik. A Hofmeister győztes söre kissé szembe megy a mai trendekkel, mivel viszonylag alacsony, 5%-os alkoholtartalommal rendelkezik, ez szokatlanul kevés ebben a kategóriában.

A Hofmeister egyébként a 80-as években élte a virágkorát, akkoriban nagyon futott velük a szekér: kampányokat indítottak, reklámokat forgattak, ám aztán lassú visszaesés következett, ami egészeb addig tartott, hogy majdnem megszűnt a cég.

A feltámasztáson most egy új csapat dolgozik, többek között jöttek szakemberek a Coca Colától is, hogy újra népszerűvé tegyék a márkát.

A cég reméli, hogy olyan sört alkottak, amely hamarosan újra nagy népszerűségnek örvend majd nemcsak a kritikusok, hanem a tömegek körében is. A Hofmeisternek, mint ahogy a neve is mutatja, német, egészen pontosan bajor gyökerei vannak, ezért kapta a lager sörük a Helles, vagyis a világos nevet.

Akik kóstolták, azt állítják, hogy nagyon világos, ivós sörről van szó, ami azt jelenti, hogy az ízei remekül ki vannak egyensúlyozva, hogy nagyobb mennyiséget is el lehessen fogyasztani belőle.

Kiemelt kép: Thinkstock

Independent

Ajánlott videó

Olvasói sztorik