Élet-Stílus

Élethosszig tartó gazdagságot nyert a lottón egy 92 éves férfi

„An old man turned ninety-eight, he won the lottery and died the next day (egy öregember, elmúlt kilencvennyolc, nyert a lottón, és másnap meghalt)” – így kezdődik Alains Morisette 1995-ös slágere, az Ironic.

A nyitósor első fele most valóra vált. Legalábbis majdnem. Mindenesetre nagyon reméljük, hogy a sztori nem úgy folytatódik majd, mint a dalban.

A 92 éves Charles Svatos nyert a „Lucky for Life (egy életre szerencsés)” nevű lottójátékon Iowa Cityben, október 3.-án – írja egy Las Vegas-i hírportál.

A férfi nyereménye, évi 25 ezer dollár (valamivel több mint 6,5 millió forint) évente, élete végéig. Ha az utolsó, szerencsés számot is eltalálta volna, napi 1000 dollár (266 ezer forint) ütötte volna a markát.

Svatos úgy döntött, hogy az életjáradék helyett, inkább egy nagyobb összeget vesz fel azonnal, amiből utazgathat. Az idős férfi így nettó 273 ezer dollárt (közel 73 millió forintot) tesz zsebre.

A lottónyertes egy riporternek elárulta, hogy azért vette meg a szelvényt, mert nem sokkal korábban, amikor egy kínai étteremben vacsorázott, a szerencsesütijében lévő cédulán az állt, hamarosan kincset talál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik