Élet-Stílus

Egy vagyont fizetett az interneten megismert barátnőjének – hiba volt

A skót férfi hiába várta a reptéren ukrán szerelmét.

Colin Orr átverés áldozata lett.

A magyarul viccesen csengő nevű skót szakács beleszeretett egy ukrán nőbe, és elveszített egy csomó pénzt.

Az egész úgy kezdődött, hogy Colin Orr belépett a digitális világba.

Ahogy annak idején Vágási Feri, jó nagy késéssel felvette a fonalat, és egy laptop vásárlása után úgy döntött, hogy beszáll az internetbe. Nem Facebookon vagy Twitteren, netán egy társkeresőn ismerkedett, hanem egy Interpals nevű oldalon kutatott levelezőpartnerek után.

Így bukkant rá Olga Marcsenko nevére; az ukrán nő volt az első, akivel levelet váltott. Olga megírta neki, hogy Luhanszkban él a kislányával, és azt is tudatta, hogy özvegy, mivel a férje meghalt a háborúban.

Anyagi nehézségekre hivatkozott, Colin pedig nem habozott segíteni: eladta saját gitárját és számítógépét, és 1600 fontot (körülbelül 560 ezer forint) küldött a nőnek. A férfi úgy érezte, bármi is lehet még ebből a kapcsolatból, ezért örömmel segített.

Minden nap írtak egymásnak, chateltek WhatsApp-on, telefonon is beszéltek. Olga fél év levelezgetés után szerelmet vallott a negyvenéves szakácsnak, és azt mondta, szívesen kiköltözne lányával együtt. Colin Orr megvásárolta kettejük repülőjegyét, és július elsején kiment eléjük a repülőtérre.

Ott azonban még ma is álldogálhatna – Olga nem jött el, ahogy a lánya sem.

A derék skót először megijedt, és bejelentette a nő és kislánya eltűnését. A szervek közölték vele, hogy az általa keresett személyeket megtalálták, és nagyon is Ukrajnában vannak.

Colin most az internetes csalással foglalkozó központhoz fordult, hogy története minél több emberhez eljusson, és a lehető legkevesebben essenek áldozatául ilyesféle átveréseknek.

 

(daily record, mirror)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik