Élet-Stílus

Saját sírkövét osztotta meg a „homeopátia áldozata”

Az élő adásban elkövetett öngyilkossági kísérlet után elment a kórházba.

A doktor a TV2 reggeli műsorában egy vitát zárt le csütörtökön azzal, hogy az egyik legerősebb altatóként hirdetett homeopátiás készítményből – amelyből csak napi néhány szemet javasolnak – egy egész dobozzal bevett. Bár jelezte, senki ne kövesse példáját, azóta is makkegészséges.

Közösségi oldalán ugyan egy sírkövet tett közzé, de ez csak öngyilkossági kísérlet ironikus folytatása, mivel korábban megígérte, állapotáról beszámol majd. Dr. Novák Hunor „A homeopátia áldozata” feliratú síremléke mellé most azt írta, hogy hazaért a kórházból, de mindenki megnyugodhat: nem lett beteg, csak a 24 órás műszakban dolgozott, ügyelt.

A sírkövem már elkészült, továbbra is várom a halált. Semmilyen tünetet nem észleltem a homeopátiás túladagolás után: még egy ásítás vagy hasfájás se jelentkezett, továbbra sem érzek semmit.

Kicsit mérges

A doktor kidobott pénznek érzi azt a 7.000 forintot, amit otthagyott a patikában a „hatástalan szerekért”, ami jó üzlet, de evett már jobb cukorgolyót is. Bár a homeopátia hívei elkezdték lepontozni oldalát, nála a véleménynyilvánítás szabad marad.

Korábban Vágó István és a Szkeptikus Társaság néhány tagja is hasonló akcióval demonstrálta, hogy nincs semmilyen bizonyíték a homeopátiás szerek hatékonyságára. Akkor a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület közölte, a demonstrálók nem értik, hogy a homeopátia nem kémiai úton hat, hanem az „információk közvetítésének” elve alapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik