Élet-Stílus

Momentum: a hálapénz az egészségügy rákfenéje

Csak a Fidesz nem támogatta az egészségügyi alapelveket. Orosz Anna szerint ez arrogancia.

A Momentum óriási előrelépésnek tartja, hogy kilenc ellenzéki párt megállapodott az egészségügy nemzeti minimumáról. Orosz Anna, a párt elnökségi tagja a Hír Tv-ben arrogáns magatartásnak nevezte, hogy a hét éve kormányzó Fidesz távol maradt az egyeztetéstől. A Momentum csak október 15-én mutatja be a programját, de az egészségügyre vonatkozó tervei már ismertek.

Az egészen részletes programunk az október 15-én fog megjelenni, de például viszont elmondhatom, hogy ebben a programban benne lesz az, hogy a hozzáférést nagyban javítani kell, a minőséget nagyban javítani kell, az egyenlő minőséget el kell érni. Az egészségtudatosságra, prevencióra, megelőzésre, az alkoholproblémákra, a mentális egészségre sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni. A kórházakban meg kell szüntetni a torz pénzügyi ösztönzőket, a hálapénzt megszüntetésére mi is óriási hangsúlyt fektetünk, mert mi is azt gondoljuk, hogy az egyik rákfenéje a mai magyar egészségügynek

– mondta Orosz Anna. A csatorna vendége volt az nemzeti minimum ötletgazdája, Kincses Gyula egykori államtitkár is, aki szerint az egészségügyi minimumról szóló dokumentum arról szól, hogy miként hozható be négy éves lemaradás. A magyar átlagéletkor ennyivel kevesebb Nyugat-Európához képest, vagyis átlagosan ennyivel rövidebb ideig élnek a magyarok a fejlettebb országok lakosainál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik