Élet-Stílus

Lányuk születésekor tudták meg, hogy testvérek

24.hu
24.hu

2017. 09. 22. 08:19

Rose-Marie és Hervé több mit tíz évvel ezelőtt, 2006-ban ismerkedtek meg, a Franciaország északi részén fekvő Aube régióban. Az akkor 35 éves nő, és 42 éves férfi egymásba szerettek. Három évvel később megszületett kislányuk, Océane.

Amikor a kislány születési anyakönyvi kivonatát intézték, Rose-Marie és Hervé megtudták, hogy valójában féltestvérek. Ugyanattól az anyától születtek, de mindkettőjüket örökbe adták. Különböző nevelőszülőknél nőttek fel, így soha sem tudtak egymásról.

Az eset csak azért látott nyilvánosságot, mert Rose-Marie, bár az édesanyja Océanenak, hosszú jogi csatát kellett megvívnia azért, hogy a bíróság törvényes szülőként ismerje el. A francia jog szerint, ha egy gyermek vérfertőző kapcsolatból születik, csak egyik szülőt lehet legális gyámként elismerni.

Amikor Cherbourg egyik ügyésze értesült a család szituációjáról, eljárást indított, aminek végén a bíróság arról határozott, hogy megfosztja az anyát a szülői jogaitól, és előírta, hogy kislánynak új születési anyakönyvi kivonatot kell kiállítani, amiben csak az apja neve szerepel – írja a The Local francia kiadása.

Rose-Marie megfellebbezte az ítéletet. Az ügyvédje azzal érvelt, hogy a kislányt születése óta az anyja neveli, az apa nem vitatja a nő szülői jogait, és nem is kíván szoros kapcsolatot fenntartani a lányával. A caeni bíróság nemérégiben úgy döntött, hogy a gyermek érdekeivel ellentétes az anya kizárása, ezért a vérfertőzés ellenére, Hervé mellett Rose-Mariet is elismerték törvényes szülőként.  Az eset precedenst teremthet a francia jogban.

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Thinkstock)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

This general view taken on August 15, 2018, shows abandoned vehicles on the Morandi motorway bridge after a section collapsed in the north-western Italian city of Genoa. 
At least 30 people were killed on August 14, when the giant motorway bridge collapsed in Genoa in northwestern Italy. The collapse, which saw a vast stretch of the A10 freeway tumble on to railway lines in the northern port city, was the deadliest bridge failure in Italy for years, and the country's deputy transport minister warned the death toll could climb further. / AFP PHOTO / Piero CRUCIATTI / AFP / Piero CRUCIATTI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.