Élet-Stílus

Szívszorító posztot írt az apa, akinek beteg kisfiát szörnynek nevezték, és kővel dobálták társai

Annyira rosszul érezte magát a bőrében a hétéves Jackson Bezzant, hogy arra kérte a szüleit, hadd viseljen állandóan maszkot, akkor talán nem fogják bántani a társai. Dan, a fiú apja, és Kelly, az anyja nem tudták, mit tehetnének. Végső elkeseredésében, Dan az egész világ figyelmét próbálta meg felhívni arra, hogy beteg kisfiának mennyit kell igazságtalanul szenvednie. Úgy tűnik, sikerrel járt.

Jackson Bezzant másképp néz ki, mint a körülötte élő gyerekek. A kisfiúnak Treacher-Collins szindrómája van. A ritka genetikai rendellenesség az arc csontozatát és szöveteit érinti, ami miatt az áll, és az arcok picik, a fülek és a száj deformáltak, a szemek pedig ferdék, lefelé hajlók lesznek. A fiú arccsontok nélkül született, ami miatt 13 éves korában rekonstrukciós műtéten esett át. Jacksonnak a hallása is 74 százalékban sérült, amikor pedig beszél – ahogy az apja fogalmaz – olyan, mintha víz alól szólna.

Mivel a szülei elváltak, Jackson az anyjával él. Kelly sejtette, hogy amikor a fia iskolába kerül, gondok lesznek majd az osztálytársakkal, de annyira súlyos problémára azért nem számított, mint amennyire elfajult a helyzet.

A kisfiú az egyik nap azzal ment haza, hogy többé nem hajlandó viselni a hallókészülékét és a szemüvegét, mert a többiek kigúnyolják miattuk. Később azonban rájött, hogy ez sem segít rajta, ezért kérte azt, hogy maszkot hordhasson. Kiderült, hogy az osztálytársai kiközösítették, és szörnyetegnek nevezték Jacksont, és volt, hogy kövekkel dobálták meg.

Fotó: Facebook / Dan Bezzant

A szülők szíve megszakadt a fiukért, az anyja könnyek között mondta neki, hogy nincs szüksége semmiféle maszkra, jóképű úgy, ahogy van. Az apja pedig kitette Jackson fotóját a Facebookra és többek közt ezt írta mellé:

„Kérlek, szánj rá egy percet, és képzeld el, hogy ő a te gyermeked. Kérlek, szánj rá egy percet, és tanítsd meg a gyerekedet, hogy milyenek a speciális igényű gyerekek. Tanítsd meg együttérzésre és szeretetre, ez embertársai kedvéért.”

A poszt először csak a környékbeliek között terjedt el, majd az egész világon. Sokakat megérintett a szöveg, és az emberek úgy érezték, segíteniük kell. Egy férfi azt írta, egy egész amerikaifutball-csapat szeretne elmenni Jackson iskolájába, hogy együtt ebédeljenek a fiúval, egy másik pedig azt, hogy az ő 6 és 7 éves fiai szívesen lennének Jackson barátai.

Néhány nappal a poszt megjelenése után, egy szomszéd anyuka kopogott be Bezzantékhoz a két fiával. Játékokat vittek a fiúnak és azt mondták neki, rájuk mindig számíthat. Az egyik, már középiskolás fiú egy képeslapot vitt Jacksonnak, amire a következőket írta:

„Szia haver, remélem, hamarosan véget érnek a nehéz idők, magam is átmentem hasonlókon régebben. Az embernek néha nincs más választása, állnia kell a sarat, és közben csinálnia, amit szeretne, és annak lenni, aki csak akar. Ha bármire szükséged lenne, csak gyere át hozzánk.”

Kelly azt mondja, alig meri elhinni, de úgy tűnik, hogy a volt férje posztja megváltoztatta a kisfia életét. „Visszatért egy kis fény a szemeibe, és hitetlenkedve mondja, hogy anya, engem mindenki szeret.”

Dan már csak azt reméli, hogy a fia története eljut mindenhová, és nagyon sok gyereken segít még, akiket a társaik bántanak. „Az iskolai zaklatás sokkal nagyobb, mint Jackson. Mindenütt jelen van” – mondja.

(Portland Press Herald)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik