Élet-Stílus

Elküldték a kórházból az erősen vérző nőt

Az egészségügyi szakjogász szerint sürgősségnél nem számít, ki hova tartozik.

Elküldtek egy beteget az Egyesített Szent István és Szent László Kórház nőgyógyászatáról, noha komoly vérzése volt és korábban ott műtötték – közölte a Klubrádió. Állítólag arra hivatkoztak, hogy területileg nem oda tartozik. A fiatalasszonyt senki nem vizsgálta meg, vérzéscsillapítót sem kapott. A beteg átment a Honvéd Kórházba, ahol a sürgősségi osztályon azonnal elvégezték a laborvizsgálatokat az erős vérzés miatt. A rádió kereste a Szent István kórházat, de még nem reagált.

Egy egészségügyi szakjogász szerint azonban, ha egy beteg sürgős ellátásra szorul, nem számít, területileg hova tartozik, ha az lehetséges, a legközelebbi kórházban kell ellátni. A beteg panasszal fordulhat az illetékes kórházhoz és az egészségügyi hatósághoz is.

Kovácsy Zsombor szerint ugyanakkor látatlanban nem lehet eldönteni, hogy egy vérző betegnél pontosan milyen vizsgálatot kellett volna lefolytatni, kirendelt orvos-szakértő tudná megállapítani, jó döntést hoztak-e a nővérek. A szakértők a dokumentumokból, a beteg és a kórházi dolgozók meghallgatása mellett használhatja annak a kórháznak az információit is, ahol a beteget később ellátták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik