Élet-Stílus

Másfél éve nem szőrtelenít a dögös fitneszblogger

Elege lett a társadalmi nyomásból Morgan Mikenas, népszerű fitneszbloggernek. Azt mondja, az őrületbe kergették a hagyományos szépségideák, és a nőiességeszmények. A húszéves indianai lány ezért határozta el, hogy felrúgja az íratlan, de annál szigorúbb szabályokat, és felhagy a szőrtelenítéssel. Úgy érzi, ez volt élete legjobb döntése.

Mikeans már kisiskolásként megtanulta, hogy teljesen elfogadhatatlan az, ha egy lánynak szőrös a lába, és az osztálytársak kegyetlen gúnyolódással büntetik azt, aki nem borotválkozik eléggé gondosan. Felnőttként azonban úgy érezte, hogy ér ő annyit, hogy önmagáért szeressék, akár szőrös, akár nem. Hosszú utat tett meg addig, amíg eléggé megismerte, és megszerette magát ahhoz, hogy örökre letegye a borotvát. Azóta azonban sokkal szabadabbnak és boldogabbnak érzi magát.

A post shared by Morgan Mikenas (@i_am_morgie) on Jun 26, 2017 at 1:28pm PDT

„A szépség számomra azt jelenti, hogy azt teheted, amitől jól érzed magad, amitől önmagad lehetsz. Ha jobban érzed magad kisminkelve, akkor sminkelj. Ha formázott szemöldökkel érzed jól magad, akkor formázd a szemöldököd. De ha teljesen természetesen vagy boldog, akkor érezd jól magad úgy, ahogy vagy, anélkül, hogy bármit is változtatnál. A szépség szubjektív, ezért nincs rossz értelmezése, de nem szabad a tévé, vagy híres emberek véleményére alapozva döntéseket hozni önmagunkról.

A post shared by Morgan Mikenas (@i_am_morgie) on Apr 11, 2017 at 7:31pm PDT

Azért hagytam fel a borotválkozással, mert kényelmetlen volt, és teljesen értelmetlen. Az egész nem több, mint behódolás annak a férfiak dominálta kultúrának, amelyikben élünk. Én a saját, jól megfontolt döntéseimet akarom meghozni, amiket senki sem befolyásol. A lábaim borotválása erőtlenné tett. A mások kedvéért meghozott döntések, különösen azok, amiket azért hoz meg az ember, hogy mások olyannak lássanak minket, ami a kultúránk szerint szépnek, vagy szexisnek számít, erőtlenné teszik az embert.

A post shared by Morgan Mikenas (@i_am_morgie) on Jul 8, 2017 at 3:12pm PDT

Azért szeretném megosztani az emberekkel a gondolataimat, hogy mélyebb önismertre, és önmaguk szeretetére tanítsam őket. Sokféle visszajelzést kapok, a legdurvább gyűlölködésektől a leglelkesebb támogatásokig, de őszintén szólva, senki véleménye sem befolyásol igazán. Csak önmagammal szeretnék jóban lenni.

Ha valaki azon gondolkodik, hogy felhagyna a szőrtelenítéssel, de fél a gúnyolódástól, annak azt üzenném, hogy az önbizalom a leghatásosabb fegyver. Immunissá lehet válni a kritikákra, meg lehet tanulni félelem nélkül élni. Csak gyakorolni kell az elfogadást önmagukkal és másokkal szemben is.

(via i-D / Vice)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik