Élet-Stílus

Az Adidas piacra dobja a sör -és hányásálló cipőt

Most nyilván sokan csettinthetnek, hogy az Adidas micsoda punk lépésre szánta el magát, pedig igazából csak annyi történt, hogy a német spotszergyártó óriás igazodott az úgynevezett fogyasztói igényekhez.

Először is valamit muszáj tisztáznunk

Hagyományőrzés ide vagy oda, az Oktoberfest, legyen szó a müncheniről, vagy valamilyen helyi, regionális változatáról, arról szól, hogy embertömegek napok alatt annyi sört fogyasztanak el, mint amennyit egy kisváros egy egész évben szokott. Arról, hogy a német sörfesztiválok középpontjában sokszor kétféle folyadék áll (a sör és a hányás), saját magam is meggyőződhettem, amikor 16 évesen egy bajor kisvárosban, Pressathban részt vettem egy tűzoltó fesztivál nevű népünnepélyen.

Az estéről csak annyit, hogy igaz a sztereotípia, miszerint a bajor lélekhez sörös bőrnadrágon és focin keresztül lehet a legközelebb kerülni. Akárhogy is,

az Adidas pontosan tudja, hogy az ilyen fesztiválokra járóknak úgy hiányzik egy sör -és hányásálló cipő, mint a kétliteres korsó után egy falatt sós perec.

Vagyis nagyon.

Ennek megfelelően létrehozták a bajor viselethez színben zseniálisan illeszkedő Originals Oktoberfest változatát, amely állításuk szerint a bőrréteg miatt víz, sör, sőt, egyenesen hányásálló is. A echte bajor Adidas nem lett túl olcsó, 199 euróba, vagyis kicsivel több mint 60 ezer forintba kerül. Mutatjuk, hogyan néz ki:

És végül az elmaradhatatlan kérdés: te hogyan védekezel a saját testnedveid ellen, amikor fesztiválozni mész?

Munchies

Ajánlott videó

Olvasói sztorik