Élet-Stílus

21 kutyát mentettek ki egy csónakkal a texasi árvízből

24.hu
24.hu

2017. 08. 31. 15:45

Az emberek már nem is fértek be. Ők a csónak mellett gyalogoltak az olykor nyakig érő vízben, mire kimentették az állatokat.
Korábban a témában:

A Houston egyik víz alá került részén lakó Betty Walter már 14 órája volt földszintes háza padlásán 20 kutya társaságában, amikor megérkezett a segítség, amire legszebb álmában sem számíthatott. A 44 éves nőnek ugyan már pár órával korábban is felajánlották, hogy kimentik víz alá került házából, de abba a csónakba csak emberek fértek be.

Neki lett volna hely, de a kutyáknak nem. Walter számára nem is volt kérdés, hogy mit csinál. „Nem voltam hajlandó otthagyni a kutyákat. Ezek kis állatok rám vannak utalva, hogy gondjukat viseljem” – mondta el a nő a Today-nek.

Az állatmentőként is dolgozó nőnél lévő 20 kutya közül csak négy volt a sajátja. A többi a szomszédjai és a barátaié volt, valamint néhány menhelyi kutya, akiket ideiglenes fogadott be, amíg gazdit nem találnak nekik. Velük együtt várt a padláson, azon gondolkodva, mihez fog kezdeni, ha lemerül a telefonja és elkezd fogyni a víz és az élelem.

Ekkor, helyi idő szerint vasárnap délután bukkant fel a nő utcájában Buck Beasley, aki lapos aljú csónakjával ment körbe a környéken, bajba jutott embereket keresve. A férfi a Today-nek elmondta: eredetileg egy nőért ment volna, de róla kiderült, hogy akkor már mások kimentették. Így elkezdte járni a területet.

Közben találkozott még két önkéntes mentővel, akikkel először egy férfit találtak, aki dobermanjával együtt várta a segítséget. Felvették őket, majd a következő sarkon rátaláltak Walterre. A férfi elmondta: az ablakon keresztül beszéltek a nővel, aki eleinte kissé vonakodva mondta, hogy nagyon sok kutya van nála.

„Mondtam neki, hogy rendben, őket is felvesszük.”

Így végül 21 kutya került a csónakba. Az embereknek már nem volt hely. Ők a csónak mellett gyalogoltak, olyakor nyakig érő vízben, mire kiértek a szárazföldre. Ahol Waltert, szomszédját, valamint a 21 kutyát Beasley teherautójára rakták, aki mindannyijukat befogadta 30 kilométerre található otthonába.

Ami nem volt nagy teher számukra. Mint kiderült, a férfi a feleségével együtt egy állatmentő szolgálat önkéntesei, akik birtokukon egy egész épületet alakítottak át ideiglenes menhellyé, az árvízből kimentett állatok számára.

Walter szerdán közölte Facebook-oldalán, hogy mostanra szinte az összes kimentett kutya ideiglenes befogadókhoz került. És egyben köszönetet mondott annak sok embernek, akik a kutyák segítségére siettek, akkor, amikor a legnagyobb szükségük volt az emberek könyörületére.

(Kiemelt kép: Facebook/Betsy Walter)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.