Élet-Stílus

Átvilágították a dán feltaláló tengeralattjáróját

Átvilágították a dán hatóságok Peter Madsen feltaláló magán-tengeralattjáróját, amelyről tisztázatlan körülmények között feldarabolva a tengerbe került Kim Wall svéd újságírónő.

A rendőrség bejelentése szerint olyan rejtett üregek után kutattak az UC3 Nautiluson, a világ legnagyobb házilag készült tengeralattjáróján, ahol bűnjelek, esetleg fegyverek lehetnek elrejtve. A mobil teheráru-átvilágító berendezéssel kedden kezdett szkennelés azonban nem járt eredménnyel, szerda délután a DK.dr honlap azt írta, hogy a rendőrök nem találtak semmit.

Hová tűnt Kim Wall? Egy újságíró utolsó esete
Skandináv krimibe illő történet tartja izgalomban Dániát és Svédországot, amelynek során nyomtalanul eltűnt egy tényfeltáró riporter, miközben az őt vendégül látó feltaláló tengeralattjárója furcsa körülmények között elsüllyedt.

A Koppenhágától délre fekvő Koge-öbölben, ahol a 18 méteres, 40 tonnás tengeralattjárót augusztus 11-én szándékosan elsüllyesztették, különlegesen kiképzett, vízen is szagot fogó kutyákkal keresik a 30 éves riporter hiányzó testrészeit, így a végtagjait és a fejét, és esetleges ruhadarabjait. A nő partra vetett meztelen törzsét augusztus 21-én találta meg egy kerékpáros az egyik koppenhágai sziget szélén. Hétfőn repülőgéppel kutatták át a torzó megtalálásának térségét további emberi maradványok után, de a keresés nem hozott eredményt.

Ahogy arról a 24.hu-n is beszámoltunk, a svéd újságírónőt augusztus 10-én látták utoljára a tengeralattjárón annak tulajdonosa, Peter Madsen társaságában. A hajótörést szerencsésen túlélő feltalálót tengerből való kimentése után azonnal őrizetbe vették gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, az ügyészség azonban augusztus 24-én bejelentette, hogy gyilkossággá szándékozik átminősíteni a vádat.

Istenre és az emberekre is dühös feltaláló végezhetett a megcsonkított újságíróval
„Átok van a Nautiluson, és ez az átok én vagyok” – mondta az általa épített tengeralattjáróról Peter Madsen, akit most már Kim Wall meggyilkolásával vádol a dán ügyészség.

A tengeralattjárón találtak Kim Walltól származó vérnyomokat, de Madsen tagadja, hogy bármiféle bűncselekményt követett volna el. Azt állítja, a nő balesetben halt meg, ő pedig csak “a tengerbe temette” a holttestet. A halottkém ugyanakkor kétséget kizáróan megállapította, hogy a végtagokat és a fejet szándékosan távolították el a törzsről, ami bűncselekményre utaló jel.  Ugyanakkor a férfi az első vallomásában hazudott, mert először azt mondta, hogy augusztus 10-én élve tette partra az újságírót.

A témában írt cikkeinket itt olvashatják.

(MTI, kép: Europress/Jens Noergaard Larsen/Scanpix 2017)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik