Élet-Stílus

Megkezdték a londoni állatkert 20 ezer lakójának lemérését

Megkezdte az oroszlánok, pingvinek és további mintegy 20 ezer lakója éves lemérését, súlyának és méreteinek rögzítését a londoni állatkert, írja az MTI.

A mintegy 700 faj egyedeinek adatait egy globális információs rendszerbe küldik el a rögzítés után – közölte a Londoni Zoológiai Társaság (ZSL).

Figyelembe véve a különböző személyiségtípusokat és temperamentumokat, a gondozók különböző praktikákhoz folyamodnak, hogy az állatokat meg tudják mérni

– áll az intézmény közleményében.

Az éhes pingvineknek például egy mérlegen kellett áthaladniuk, hogy reggelihez jussanak, az oroszlánok reggeli táplálékát a magasból lógatták le, így bírták őket arra, hogy egy mérőléc előtt kinyújtózzanak.

Tudnunk kell minden állatunk adatait, a kicsikét és a nagyokét is, hogy megállapíthassuk, az általunk nevelt egyed egészséges, jól táplálkozik és megfelelő mértékben növekszik

– mondta Mark Habben, az állatkert vezetője. Hozzátette: a súly az egészség egyik legfontosabb mértéke, gyakran egy vemhességet is csak a növekvő “derékbőségből” tudnak megállapítani.

Az egész procedúra videón:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik