Élet-Stílus

Marihuánás sört készített a Heineken egyik sörfőzdéje

A Heineken tulajdonában lévő californiai Lagunitas sörfőzde limitált számban fogja árulni a marihuánás sört, aminek egyébként csalóka a neve, mivel nem pontosan arról van szó, mint amire mindenki gondol.

A Supercritical névre hallgató IPA (ez a sörnek a típusa, de ez a történet szempontjából most nem fontos) csak a marihuána növényi eredetű olajának aromás vegyületeit fogja tartalmazni, ami azt jelenti, hogy a fogyasztó érezheti a marihuána ízét, de bódultság nélkül.

A növény hatóanyagát, a THC-t kémiai úton különítik el a terpénektől (a fent említett aromás vegyületektől), így az is fogyaszthatja, aki nem akarja megtapasztalni, milyen érzés inni és füvezni egyszerre.

A Supercritical egyébként nem az első marihuánás sör, tavaly az Egyesült Államokban megjelent a coloradói Dude’s főzde szintén THC-mentes füves söre is, amelyhez szövetségi engedélyt kellett kérniük, mivel az elkészítés során szativa (kender) szárat használtak.

Akárhogy is, ahhoz, hogy kipróbálhasd a Supercritical-t, egészen Californiáig kellene utaznod, mivel a Lagunitas csak ottani bárokban árulja a marihuána ízű sörét.

Fotó: Lagunitas

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik