Élet-Stílus

Állatoknak nyitottak külön terminált a New York-i reptéren

Kutyák, macskák, madarak, lovak, malacok, kecskék és számos más egyéb állatfaj repülését könnyítették meg az Egyesült Államokban. Megnyílt ugyanis a világ első állat terminálja a New York-i John F. Kennedy (JFK) repülőtéren, ahol kényelmesebb és humánusabb körülmények között várakozhatnak az állatok.

Fotó: The Ark

A több mint 178 000 négyzetméteres alapterületű The Ark, azaz a Bárka nevet viselő létesítmény átfogó szolgáltatást nyújt: leadás után nem csak kényelmesen elhelyezik, de etetik, itatják, és tisztítják a kedvenceket.

Fotó: The Ark

Állandó orvosi felügyeletet biztosítanak, s akár SPA-részleget is igénybe lehet venni. A felszerelt webkamerák pedig a gazdik igényeit igyekeznek kielégíteni, hogy nyomon követhessék kedvenceiket – hangzott el az USA legjelentősebb turisztikai vásárán, az IPW-n, Washingtonban.

Fotó: The Ark

A reptéri állat-luxus természetesen nincs ingyen. Egy kutyalakosztály díja például 50 – 100 dollár között mozog naponta, s az egyes szolgáltatásokért is külön díjat számítanak fel.

A JFK vezetésének döntése nem véletlen, hiszen a reptéren évente közel 70 ezer állat fordul meg, tehát a speciális terminálra nagy szükség volt. A The Ark építése 65 millió amerikai dollárba került, és jelenleg több mint 150 embert foglalkoztatnak.

Fotó: The Ark

A New York-i reptér egyébként eddig is kiemelten állatbarát volt: a 4-es terminál területén például a férfi és a női WC között egy különbejáratú kisállatmosdót is kialakítottak. A különleges mellékhelységben speciálisan az állatok számára műfüves területeket építettek, ahol az utazó jószágok végezhetik kényelmes körülmények között a dolgukat.

Fotó: The Ark

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik