Élet-Stílus

Nem akarták beengedni a kocsmába a dán herceget

Frigyes herceg épp messze délen hajókázik, de alig tudott bejutni egy korcsmába, hogy enyhítse szomját.

Épp Ausztráliában tartózkodik Frigyes (Frederik) dán koronaherceg, aki valószínűleg be akart dobni egy löket kengurupálinkát, bement volna egy brisbane-i bárba. Azonban az ivóba nem engedték be a BBC News szerint, mert nem volt nála személyi okmány. Végül rendőri-diplomáciai segítséggel tudott bemenni.

Ausztrália Queensland államában július óta kötelező útlevelet vagy jogsit bemutatni, ha az ember bemenni inni a korcsmába éjfél után. Mindezt természetesen az alkohol okozta galibák megelőzésére vezette be a szövetségi állam kormányzata.

Frigyes és társasága egyébként egy vitorlás regattán vett részt. Megszólalt abár egyik tulaja, Phil Hogan is, aki kijelentette az eset kapcsán, hogy rémálom az új szabályozás. Szerinte a herceg esete csak a jéghegy csúcsa volt, normális emberekkel is sűrűn megesik az ilyen sajnos.

A helyi lapok is arról írnak, hogy hátizsákos turisták, külföldiek és üzletemberek is rendszeresen szívnak az új szabályok miatt. Júliusban 12 francia borászt küldtek el egy bárból Brisbane-ben, mert nem tudták igazolni magukat. A BBC megjegyzi, Frigyes dán herceg épp egy sydney-i bárban ismerkedett meg feleségével, Mary Donaldsonnal a 2000-es olimpia idején.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik