Élet-Stílus

Halrudacskáktól halt meg egy 9 éves fiú Angliában

Egy órával ebéd után iszonyatos hasfájás gyötörte a 9 éves Ishmaal Ashrafot a biminghami Al-Hijrah iskolában. A kisfiú halrudacskákat evett, pedig nem lett volna szabad, hiszen allergiás volt a halra. Bár gyermeket gyorsan kórházba szállították, az életét már nem tudták megmenteni az orvosok.

Ishmaal rengeteg dologra volt allergiás: a tejtermékekre, a magvakra, a kivire és a halakra. Mint minden allergiás gyermek az iskolában, kitűzőt viselt a ruháján, a számára tiltott ételek listája pedig egy piros könyvbe volt felvezetve a menzán.

Húsvét előtt néhány nappal a kisfiú a kitűzője nélkül ment ebédelni. A konyhai kiszolgáló azonban tudta róla, hogy allergiás, ezért megkérdezte a szakácsot, adhat-e halrudacskákat a fiúnak. A szakács úgy emlékezett, hogy Ishmaal korábban evett már sült krumplit hallal a menzán, ezért azt mondta a kiszolgálónak, hogy nyugodtan adhat az ételből a gyermeknek. A piros könyvbe egyikük sem nézett bele.

Az ügyben nyomozás indult. A bírósági tárgyalás első napja augusztus 21-én volt, ahol az áldozat apját, a 38 éves Tehseen Ashrafot is meghallgatták. A férfinek még három gyermeke van, mindannyian ugyanabba az iskolába járnak.

(via The Sun)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik