Élet-Stílus

Egy bizonyos életkorban mindenki megutálja a munkáját

Mindenki életében eljön az időszak, amikor egyre nehézkesebben kel fel reggelente, egyre kedvetlenebbül indul el a munkahelyére, és egyre jobban várja az hétvégéket, amikor nem kell bemennie. A munka személytelenné, gépiessé és nehézkessé válik.

Egy friss brit felmérés szerint, minél idősebb az ember, annál boldogtalanabb a munkahelyén. A Robert Half nevű HR-vállalat által, 2000 fő bevonásával készített felmérésből az is kiderült, hogy a többség 35 éves korában kezdi el utálni a munkáját.

Pontosabban: a 35 fölöttiek közül minden hatodik ember elégedetlen a munkahelyével, s ez az arány a kétszerese annak, amit a 35 alatti korosztályban mértek. A következő vízválasztó az 55 éves kor: az ennél idősebbek közül már minden harmadik ember érezte úgy, hogy nem becsülik meg a munkáját, 16 százalékuk pedig azt mondta, egyáltalán nincsenek barátaik a munkahelyükön.

A szakértők szerint mindez két okra vezethető vissza: bizonyos idő elteltével az emberek vagy túl stresszes, magasabb beosztásokban dolgoznak, vagy ha nem, elégedetlenek magukkal, amiért nem vitték elég sokra. Bár az ember általában egyre többet keres az idővel, a kiadásai is egyre magasabbak. A szabadidő pedig egyre inkább a gyerekek neveléséről szól, mint a feszültségek levezetéséről. A fiatalabbaknak ráadásul alacsonyabbak az elvárásaik, több a reményük, és messzebb állnak még a kiégéstől.

A kutatók szerint, a kérdéssel muszáj érdemben foglalkozni, hiszen a fejlett társadalmak folyamatos elöregedésével párhuzamosan, egyre több idősebb  ember dolgozik.

(via The Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik