Élet-Stílus

55 év után megváltoztatja nevét az Ürülék Általános Iskola

A dél-koreai intézmény tanulóinak végleg elegük lett az élcelődésekből.

Több mint fél évszázadot kellett várni, de végül csak ráeszméltek a dél-koreai Daebyun általános iskola vezetői, hogy talán jobb lenne valami más nevet választaniuk a tanintézménynek. A daebyun ugyanis emberi ürüléket jelent – írta a Korea Times.

Az angol nyelvű dél-koreai lap cikke szerint az iskola folyamatosan viccelődés tárgya volt, és az ott tanuló diákokat nagyon zavarta, hogy „kaki suli” néven említették.

A Gijang megyében található iskola vezetése végül előző hét csütörtökön bejelentette, hogy meg fogják változatni a suli nevét. Mindezt azután, hogy április óta több mint négyezer aláírást gyűjtöttek össze egykori és jelenlegi diákok a névváltoztatás elérésére.

Az új nevet egy bizottság fogja kiválasztani, három lehetőség közül, és leghamarabb 2018 márciusától használhatják. Feltéve, ha a helyi hatóságok engedélyezik.

Az 1963-ban alapított iskolát egy Daebyun-ri nevű faluról nevezték el, aminek a nevét a közelében található Daedonggobyunpo kikötő nevének lerövidítéséből kapta – írta a Korea Times. Az iskolának jelenleg 76 tanulója van.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó:Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik