Élet-Stílus
Premature newborn  baby girl in the hospital incubator after c-section in 33 week

Orrszívóval mentette meg a tízéves fiú koraszülött öccse életét

24.hu
24.hu

2017. 08. 19. 17:58

Egyszer majd Daxx elég idős lesz hozzá, hogy elmeséljék neki születése első perceit, amikor bátyja, Jayden Fontenot megmentette az életét.

A tízéves Fontenot ugyanis nem csak segített anyjának világra hozni testvérét a fürdőszoba padlóján, de az orrszívót is bevetette, amikor lélegeztetni kellett a picit.

Azóta is mondom Jaydennek, hogy különleges kötelék fűzi össze az öccsével. Olyan büszke vagyok rá, mindkettőnk életét megmentette

– emlékszik elérzékenyülve az édesanya, Ashly Moreau, aki augusztus 11-én reggel arra ébredt, hogy elfolyt a magzatvíz, méghozzá a vártnál jóval előbb, kisfiát ugyanis szeptember 20-ra várták. Moreau egyébként szokatlanul vérzett a szülés ideje alatt, ráadásul a baba kezdetben farfekvéses volt.

A dolgok rendkívül gyorsan történtek, ahogy lenézett, a baba lábai már kilátszottak. A nő vőlegényére nem számíthatott, ő ugyanis ekkor már a munkahelyén volt, ezért szólt a fiának, hogy azonnal hívja a nagymamát a szomszédból. A nagymama azonban egy korábbi műtét miatt nem tudott járni, ezért csak annyit tehetett, hogy tárcsázta a 911-et, unokáját pedig azonnal visszaküldte az anyához.

Mondtam a fiamnak, hogy segítenie kell, de nagyon gyorsnak kell lennünk, mert a baba lábai már kékülnek, nem kap levegőt.

Az édesanya sírt, de megpróbált higgadt és összeszedett maradni. Látta, hogy Jayden fél, de a magabiztosságot is érezte rajta. A fiú az édesanya instrukciói alapján óvatos fordító mozdulattal kiemelte a bébit, ekkor azonban észrevették, hogy a kicsi nem lélegzik.

A tízéves fiú azonnal a konyhába rohant, megkereste 11 hónapos húga orrszívó pumpáját, amivel segített levegőt fújni az újszülött orrába és szájába. 

Szerencsére ekkorra megérkeztek a mentők is, akik azonnal kórházba szállították az anyát és a babát. Daxx jól van, jövő héten hazamehet, bátyját pedig bátorságáért a város polgármestere fogja kitüntetni.

via

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Stray dogs run in front of the Chernobyl nuclear power plant during a drill organized by Ukraine's Emergency Ministry, 08 November 2006. Emloyees and rescue workers improved their activity in case the "sarcophagus" covering the destroyed 4th power block collapses.
 AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY / AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.