Élet-Stílus

Az egész országban esni fog a nemzeti ünnepen

A nap első felében a Dunántúlon és a középső megyékben, aztán keleten kell záporokra, zivatarokra számítani.

Az egész országban várható eső vasárnap, az államalapítás ünnepén – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken délután Facebook-oldalán.

A meteorológiai szolgálat rövid tájékoztatójában megerősítette, hogy a hétvégén biztosan eléri az országot a hullámzó hidegfront. Szombaton viszont az ország nagy részén kánikula lesz, a lehűlés a nyugati megyékben kezdődik.

Az előrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 16-21 fok között valószínű, de az Északi-középhegység völgyeiben akár 14 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet nagyrészt 31-36 fok között várható, de északnyugaton 30 fok alatti értékek is lesznek.

Vasárnap a leghidegebb órákban 14-20 fok lehet. A nappali maximumok várhatóan 18-25 fok között alakulnak (a tartósan borult, csapadékos helyeken lesz a leghűvösebb, a Tiszántúl keleti felén pedig még 25 fok fölé melegedhet a levegő).

A meteorológiai szolgálat kitért arra is, hogy vasárnap országszerte esni fog, de nem mindenütt egyszerre. A nap első felében a Dunántúlon és a középső megyékben eshet, később keleten – záporeső, egy-egy zivatar is lehet. Az esti órákban döntően az ország keleti harmadán lehet csapadék.

A szél többnyire erős (40-55 kilométer/órás) lesz, de a Dunántúlon, esetleg északkeleten néhol viharos (60-65 kilométer/órás) lökések is lehetnek. Vasárnap a Heves-Békés sáv lehet a legkevésbé szeles terület – írta a meteorológiai szolgálat kiemelve, hogy a helyzet változhat, ezért ajánlott tájékozódni a meteorológiai szolgálat honlapján. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik