Élet-Stílus

Népszavazást írnának ki a homeopátia ellen

Hadüzenetet kapott az “áltudományos néphülyítés”, a Racionális Párt ugyanis felháborítónak tartja, hogy

gyakorlatilag tiszta vizet lehet reklámozni és patikában árulni mindenféle hatásvizsgálat nélkül, sokszor a ténylegesen ható, költségesen kifejlesztett és alapos vizsgálatnak alávetett gyógyszereknél is magasabb áron.

Ezért országos népszavazást és gyógyszertárakkal való együttműködési programot indítanak.

A népszavazási kérdés:

Egyetért-e ön azzal, hogy a tudomány által igazolt gyógyhatással nem rendelkező homeopátiás készítményeket ne lehessen gyógyszerként, gyógyhatású szerként reklámozni és forgalmazni?

Azt írják, a Fidesz stratégiájának meghatározó eleme a konstans háborús retorika: a képzelt ellenségek látványos “legyőzése” az, ami a mai napig életben és kormányon tartja a pártot. Próbáljuk meg mi is, hiszen ellenségünk éppenséggel nekünk is akad, méghozzá a Fidesz kreált ellenségeivel szemben nagyon is valós:
A HÜLYESÉG.A NAIH adatkezelési nyilvántartásba vette a kezdeményezést, és amint ez lezajlik, már az Országos Választási Irodában hitelesítik majd azt.

Közben tárgyalnak patikatulajdonos gyógyszerészekkel is egy kölcsönös együttműködési programról, ami a patikának is pozitív reklám lehet: olyan gyógyszertárakat keresnek, amik vállalják, hogy a szakmai hitelességet a profitérdekek elé helyezve vállaltan nem forgalmaznak homeopátiás termékeket a jövőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik