Élet-Stílus

“Szülessenek már meg végre a beígért lombik babák!”

Kaáli intézet (kaáli intézet, meddőség)
Kaáli intézet (kaáli intézet, meddőség)
A Kaáli Intézet alapítója a kormány bürokratikus útvesztőit teszi felelőssé a meg nem született gyermekekért.

Dr. Kaáli Nagy Géza emlékeztetett rá, hogy több mint két éve Zombor Gábor akkori egészségügyért felelős államtitkár azt ígérte, megduplázzák az államilag támogatott lombikbébi kezelések számát.

Ha akkor ez megtörtént volna, Rétvári Bence a humántárca parlamenti államtitkára által közzétett számítások szerint Magyarországon ma 3 500 lombikbébivel több élne.

Idén tavasszal újabb kormányhatározat született arról, hogy a finanszírozott lombikbébi kezelések számát 6 ezerről 12 ezerre emelik.

Amennyiben ez a határozat áprilisban bevezetésre került volna, akkor – ugyancsak Rétvári államtitkár számításai szerint – ma 350 kismama járna terhesgondozásra az országban, lombikbébivel a szíve alatt.

A Kaáli Intézet alapítója szerint az Orbán-kormány demográfiai nemzetstratégiai céljával, hogy szülessen minél előbb, minél több gyermek hazánkban, minden jóérzésű magyar ember egyetért.

A gyermekre vágyó meddő párok pont ezért nem értik, hogy egy számukra életbe vágóan fontos kormányhatározat hogyan veszhet el a kivitelezésért felelős szakpolitika bürokratikus útvesztőiben. Vitathatatlan tény, hogy a jelen esetben bárminemű további késlekedés, halogatás is számszerűsíthető. A meg nem született gyermekek számával.

A professzor korábban nyílt levelet írt a kormányfőnek arról, milyen lelkesedve fogadták a gyermektelen párok a bejelentést, hogy a katasztrofális demográfiai helyzet javítását célzó intézkedésekről dönt a kormány. Akkor emlékeztetett arra is, hogy egy korábbi OEP-jelentés egyértelműen kimutatta, a meddő párok optimális támogatása komoly mértékben emelné a szülések számát.

Orbán sokat tehet a Baby Boom-ért
A kormányfőnek kellene véget vetnie egy meddő vitának. Ha időben lép, 10 ezerrel több magyar gyerek élne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik