Élet-Stílus

Hajóskapitány mentette meg a hídról lehajított várandós macska életét

Először azt hitte, valaki szemetet dobott a tengerbe. Majd meglátta a rémült, segítségért könyörgő narancssárga macskaszemeket.

Jordan Smith a floridai Destin városánál hajózott egy hete, amikor a szeme sarkából meglátta, hogy valami repül a levegőben, majd a vízbe csapódik. „Először azt hittem, hogy szemétzacskó” – mondta el a 35 éves férfi a Huffington Postnak. Aztán látta, hogy a lezuhant valami mozogni kezd.

Elsőre még azt hitte, hogy egy vidra, de ezt hamar elvetett, miután látni lehetett, hogy állat alig bír úszni. Aztán „megláttam azokat a pici narancssárga szemeket, ahogy engem néznek” – mondta el Smith a WJHG televíziónak.

A horgászkirándulások szervezéséből élő Smith ekkor fogta egyik hálóját, és kihalászta a tengerből a cicust, aki elmondása szerint rémülten bújt hozzá, és nem akarta elereszteni. „Folyamatosan engem nézett” – mondta el a férfi.

Smithről a még csurom vizes macskával a kezében fotó készült, amit Facebook-oldalán tett közzé. Egy üzenettel annak, aki ledobta a cicust a Marler hídról: „A rohadék szardarabnak, aki ledobta ezt a macskát a Destin hídról: remélem, megtudom, hogy ki vagy.”


A kapitány a Postnak elmondta: teljesen biztos benne, hogy a macskát ledobták, és nem véletlenül esett a tengerbe. „Sok őrültséget láttam már, de olyat nem, hogy egy élő állatot dobnak le a hídról” – mondta Smith a Northwest Florida Daily Newsnak.

A cicát állatorvoshoz vitték, Smith pedig feljelentést tett a helyi hatóságoknál. Egyelőre nem lehet tudni, hogy ki dobta le a macskát, és egyelőre nincsen semmi nyom, ami az elkövető elfogásához vezetne.

A cica egyébként jól gyógyul. Smith közlése szerint a macska vemhes volt és elvetélt. Smith elmondta: azt tervezi, hogy örökbe fogadja és a „Miracle”, azaz „Csoda” nevet adja a macskának. Már csak az kell, hogy Smith kutyájával is kijöjjön, és akkor egy szerető családhoz kerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik