Élet-Stílus

Százmilliókat fizethet egy házaspár a neten ócsárolt esküvői fotósuknak

A texasi pár egy 30 ezer forintos nézeteltérés miatt tette tönkre a fotós üzletét, rágalmazásokkal. Most egymillió dollárt fizethetnek neki.

Egy texasi bíróság több mint egymillió dolláros (250 millió forint) kártérítést megfizetésére kötelezett egy házaspárt, mert hazugságokat terjesztettek egy esküvői fotósról, és ezzel tönkretették üzletét – jelentette a helyi sajtó. Az esküdtszék alig pár órányi mérlegelés után hozta meg döntését, miszerint a pár széleskörű kampányt indított a fotós ellen, becsmérlő és rágalmazó kijelentéseket téve róla a közösségi oldalakon és a helyi sajtóban.

A nagy sajtóvisszhangot keltő ügy 2015 januárjában kezdődött, amikor Neely Moldovan és férje, Andrew a dallasi NBC5 televíziónak nyilatkozva azt állították, hogy fotósuk, Andrea Polito „túszként tartja vissza” az esküvőjükről készült fényképeket.

A pár azt híresztelte, hogy Polito csak 125 dolláros díjért cserébe készíti el esküvői albumuk borítóját, ami nem szerepelt szerződésükben. És csak akkor hajlandó odaadni nekik a 2014 októberében lezajlott esküvőn készült fényképeket, ha fizetnek.

Ami az esetről szóló első hírekből kimaradt, hogy a szerződésben szerepelt, hogy az albumborítóért külön kell fizetni, és a fotós és a pár közötti e-mailváltásokból az is kiderült, hogy erre Polito többször is felhívta a figyelmüket. Valamint az is, hogy a nagyfelbontású fényképeket csak az album elkészülte után adják ki.

A házaspár a 125 dolláros vitát végül azzal próbálta megoldani, hogy szisztematikus kampányt indítottak Polito, és vállalkozása tönkretételére. A közösségi média szakértőjeként jellemzett Neely Moldovan és férje a közösségi oldalakon, blogokon és a sajtóban is hamis kijelentéseket tett Politóról, egyebek mellett azt állítva, hogy embereket vert át és szedett rá.

Tervük be is jött. A negatív történetek hatására tönkrement Polito 13 éven át felépített üzlete. A Moldovan-házaspár pont akkor kezdett támadásba, amikor általában elkezdtek beérkezni a rendelések. Míg korábban jellemzően 75-100 esküvő szokott bejelentkezni, abban az évben mindössze két megrendelés kaptak – írta a Dallas News. Polito végül kénytelen volt bezárni vállalkozását.

A múlthét pénteken hozott, egymillió dolláros ítélet után a fotós kijelentette: reméli, hogy ezek után az emberek kétszer is meggondolják, mit terjesztenek másokról a közösségi oldalakon, mert annak valós következményei lehetnek.

A házaspár fellebbezhet az ítélet ellen. A pár ügyvédje nem nyilatkozott az ítélettel kapcsolatban az őt megkereső helyi sajtónak. És közölte, a Moldovan-házaspár sem akar beszélni az ügyről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik