Élet-Stílus

Mindenét pénzzé tette a lány, hogy rákos édesanyja kezelését fizethesse

Két éve diagnosztizálták petefészekrákkal a 46 éves Lisa Harrist. A London déli részén, Kidbrooke-ban élő nő betegségét az utolsó, negyedik stádiumban fedezték fel. Az orvosok közölték vele, hogy gyógyíthatatlan, és legfeljebb két éve van hátra.

Aztán eljött 2017 januárja, amikor egy kontrollvizsgálaton azt mondták a nőnek, hogy hamarosan, nyolc héten belül meg fog halni. Lisa és 27 éves lánya, Lori pánikba estek.

„Anyukám csak 18 éves volt, amikor megszült, hozzászoktam, hogy nekem fiatal anyám van, mindig úgy gondoltam, hogy nagyon hosszú ideig velem lesz” – kezd bele a történetbe Lori, aki az év eleji vizsgálat után napokig az internetet túrta, háta mégis van megoldás.

Talált is egy teljesen úttörő, immunterápiás kezeléssel kísérletező orvost, csakhogy ő, Stuttgartban dolgozik, a kezelés pedig iszonyúan drága. Lori mindenképp ki akarta használni az utolsó esélyt, ezért pénzzé tette az autóját és minden más értékét, hogy Németországban gyógyíttathassa az anyját.

Lisa február óta háromhetente kapja a kezelést. Az eredmények nagyon biztatóak, a nő tumorjai fele méretűre zsugorodtak, a német orvos szerint közel az áttörés. Csakhogy Harrisék kifutottak a pénzből. Annak ellenére, hogy eladták Lisa autóját is, a családi otthont, és Lori még 50 ezer font (17 millió forint) adósságot is felhalmozott.

A lány azt írja, megszakad a szíve, ha az anyjának abba kell hagynia a kezelést a pénz miatt. Lori még év elején indított egy internetes adománygyűjtő oldalt, de eddig nem igazán érkeztek rá felajánlások. A lány most utolsó esélyként frissítette az oldalt, és azért könyörög, hogy az emberek, akár egyetlen fonttal is, segítsék az édesanyja életben maradását. A kitűzött 200 ezer fontos célösszegből még több mint 120 ezer font hiányzik.

(via Mirror)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik