Élet-Stílus

Csúnya félreértés miatt zavartak el hét papot egy kocsmából

Mintha csak egy vicc kezdősora lenne: hét pap besétál egy bárba, de ott közlik velük, hogy menniük kellene, mert úgysem fogja kiszolgálni őket. A folytatás sem kevésbé mókás.

Az anglikán szeminaristák a City Arms nevű cardiffi kocsmába tértek be szombaton este. Mindegyikükön a papi öltözék volt, ez tévesztette meg a bár munkatársát. Azt hitte ugyanis, hogy jelmezes legénybúcsúsokkal áll szemben, nem pedig valódi lelkészek. Aki járt már Budapest belvárosában egy hétvégi estén, az pontosan tudja, brit legénybúcsúk hajlamosak az őrületig durvulni, ezért nem meglepő, hogy sok italmérésben nem látják szívesen a résztvevőiket.

Rob James tiszteletes egy korsó James tiszteletes nevű sörrel (Fotó: Twitter)

Michael Doyle atya elmondta, hogy társaival ünnepelni indultak, mert Peter Mclaren atyát aznap szentelték pappá a Metropolitan katedrálisban. Azért a City Armsba indultak, mert igen népszerű a hely az egyháziak körében, Cardiff érsekének is az a kedvenc kocsmája. Ott azonban az ajtón sem jutottak be.

Az ajtónálló ugyanis közölte velük, hogy másik helyet kellene keresniük, mert náluk az a szabály, hogy tilos a beöltözés és a legénybúcsú. A szeminaristák csalódott arccal távozni készültek, amikor a kocsma tulajdonosa odalépett hozzájuk, és megkérdezte: „Valódiak vagytok, ugye?”

Miután a félreértés tisztázódott, a csapatot tárt karokkal fogadták, ők pedig kellemes délutánt töltöttek a City Armsban. Később már meg sem lepődtek, amikor egy másik bárban valaki megkérdezte tőlük, hogy melyikük a vőlegény.

(via Telegraph)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik