Élet-Stílus

Lábak nélkül, egy karral is lehet valakiből testépítő

Számtalan kifogást képes gyártani maga számára az ember, hogy a lustaságát, tespedtségét igazolja. Nick Santonastasso, egy 21 éves floridai srác azonban az összeset porrá zúzza. Ha ő képes edzeni, akkor mindenki.

Nick egy ritka genetikai rendellenességgel, Hanhart szindrómával született, emiatt nem fejlődtek ki a végtagjai. A lábai hiányoznak, jobb karja helyén egy kis csonk van, bal karja deformálódott kézfején pedig csak egyetlen ujj.

Már az önmagában egy kisebb csoda, hogy Nick életben maradt. A Hanhart szindrómásoknak általában a szerveik sem fejlődnek ki rendesen, ezért 70 százalékuk még újszülöttként meghal. Nick azonban, a végtagjait leszámítva teljesen egészséges. Úgy döntött, hogy ha már így alakult, megpróbálja kihozni a maximumot az életéből.

Korábban vicces videókkal tett szert hírnévre: zombinak maszkírozva ijesztgette az embereket, illetve önironikus miniklippeket gyártott.

„Összesen 12 ember született ezzel a betegséggel, és közülük 8 halott. Én teljesen egészséges vagyok, igazi áldás, hogy itt lehetek” – mondja a srác, aki nemrég komolyan elkezdett edzeni. Legutóbbi videójában egy konditeremben látjuk őt, amint egy 70 kilós traktorgumit többször átfordít maga előtt.

Nick az összes fotóján és videóján nevet. Azt mondja magáról, hogy boldog. Szerinte két dolog fontos igazán az életben: az első, hogy az ember megtanulja szeretni önmagát, a másik pedig, hogy ha kitűz maga elé egy célt, akkor legyen benne annyi elszántság, hogy azt meg is valósítsa.

Nick kitűzte maga elé a maga céljait: testépítő, fitneszmodell és motivációs szónok szeretne lenni. Biztosan sikerülni fog neki.

(via Daily Mail)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik