Élet-Stílus

Közel 80 ember alkotott élőláncot, hogy megmentsenek egy csapat fuldoklót

24.hu
24.hu

2017. 07. 12. 10:17

Az elképesztő emberi történt az Egyesült Államokban, Floridában történt, ahol a családjával strandoló, Derek Simmons arra lett figyelmes, hogy egy férfi a víz mellett pánikol. Simmons odalépett hozzá és megkérdezte, hogy minden rendben van-e. A férfi azt felelte, hogy nem, mivel azok az emberek fuldokolnak.

A parttól több mint 90 méterre egy csoport került hatalmas bajba, valószínűleg már csak perceik voltak hátra.

Mint utólag kiderült, egy azon család tagjai mentek együtt úszni, a csoportban volt egy idős hölgy is, aki időközben infarktust kapott. A túl nagy hullámok, az erős áramlatok, valamint a beteg nagymama miatt nem tudtak kiúszni a partra, mindannyiuknak fogytán volt az erejük.

Derek Simmons mikor megtudta, hogy mi a baj, egy percig sem habozott, arra kérte a pánikoló férfit, hogy gyűjtsenek össze annyi embert, ahányat csak tudnak, hogy egy élőlánccal biztonságosan elérhessenek a segítségre szoruló úszókhoz. Végül a bátor húzás bejött, összeállt a lánc amivel biztonságosan, egy ember életét sem kockáztatva el tudta jutni a fuldokló csoporthoz.

Az emberek eleinte féltek, hogy veszélybe kerülnek, így kevesen jelentkeztek, de egy idő után elkezdtünk gyűlni. Hangosan ordítoztunk, hogy még több emberre van szükségünk.

nyilatkozta a The Guardiannek a láncot megszervező Simmons.

All race & ages joining together to save lives. Emergency Responders are all standing on the sand Watching���Like Really����

Közzétette: Rosalind Beckton – 2017. július 8.

Sokan az emberi összefogás szimbólumaként tekintettek a hőstettre, hiszen különféle korú és mindenféle rasszokból álló emberek alkottak saját magukból láncot azért, hogy megmentesenek olyan embereket akiket nem is ismernek. Mint kiderült, a fuldoklók között volt két kisgyerek is.

Simmons elmondása szerint az 67 éves, idős hölgy kimentése volt a legnehezebb feladat, mivel ő percekig halott lehetett a vízben, de csodával határos módon sikerült túlélnie az esetet. Roberta Ursrey elmondta, hogy az édesanyja azt mesélte neki, hogy a vízben már látta a decemberben elhunyt férjét, de végül úgy döntött, hogy élni szeretne, ezért visszatér hozzánk.

A helyi vízimentő szolgálat szóvívője, Valerie Sale az eset után azt nyilatkozta, hogy az incidens akkor történt, amikor a kollégái már nem tartózkodtak a strand területén, mert lejárt a munkaidejük. A kimentett embereknek azonban rögtön orvosi segítséget tudtak nyújtani a helyszínen szolgálatot teljesítő szakemberek.

The Guardian

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.