Élet-Stílus

Gumikesztyű miatt vádolják rasszizmussal a szépségkirálynőt

Jókora vihar kerekedett Demi-Leigh Nel-Peters, a Dél-afrikai Köztársaság 22 éves szépségkirálynője körül. A fiatal nő jót akart: önkéntesként osztott ételt hazája egyik árvaházában. Csakhogy, mint az eseményen készült fotókon látszik: a szépségkirálynő fehér gumikesztyűt viselt a fekete gyerekek között.

A képek villámgyorsan terjedni kezdtek a közösségi portálokon, rengetegen vádolták rasszizmussal a szépségkirálynőt. Carol Dyantyi, az árvaház vezetője azonban azt nyilatkozta, hogy ez óriási ostobaság. Az intézmény dolgozói kérték meg az összes önkéntest, így Nel-Peterst is, hogy higiéniai okokból húzzanak kesztyűt. Azt szerették volna elkerülni, hogy bármilyen kórokozó kerülhessen az önkéntesek kezeiről az ételre, amit a gyerekeknek kiosztanak.

Nel-Peters egy videóban igyekezett lecsillapítani a kedélyeket, a szóvivője, Claudia Henkel pedig olyan fotókat kezdett el terjeszteni, amik az ételosztás után készültek. Ezeken látszik, hogy a szépségkirálynő már kesztyű nélkül játszik a gyerekekkel.

Fotó: Twitter

A magyarázattal azonban nem volt mindenki elégedett, a közösségi portálokon továbbra is özönlenek a Nel-Peterst gúnyoló posztok. A többség jellemzően nem fogja fel a történet lényegét. A higiéniai indokokat úgy értelmezik, mintha Nel-Peters a saját egészségét féltette volna a gyerekektől, és nem fordítva.

(via BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik