Élet-Stílus

Minél gyakrabban maszturbál, annál kisebb az esélye a prosztatarákra

Egy kutatás eredményeit publikálta most a brit egészségügyi szolgálat – erről a Mirror ír. A tanulmány szerint azok a férfiak, akik havonta legalább 21 alkalommal ejakulálnak, jobb eséllyel kerülik el a prosztatrákot, mint kevésbé aktív férfitársaik. Az, hogy szex közben mennek el, vagy amikor önkielégítést végeznek, az eredmény tekintetében mindegy.

A prosztatarák az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedés a férfiak körében, Magyarországon a harmadik leggyakoribb daganatos halálok. Évente mintegy négyezer friss prosztatarákos esetet diagnosztizálnak, és 1400-1600-an veszítik életüket a betegség miatt, pedig az időben felfedezett prosztatarák gyógyítható – erről a Házipatika írt.

A felmérésben 31 925 egészséges férfi vett részt, akik arról nyilatkoztak, milyen gyakran ejakuláltak – egészen 1992-ig visszatekintve. A férfiakat 20 és 29 éves, illetve 40 és 49 éves koruk között figyelték egészen 2010-ig, közülük 3839 férfit diagosztizáltak prosztatarákkal.

A kutatás során, melynek eredményeit a European Urology-ban publikálták, összehasonlították az olyan férfiak eredményeit, akik egy hónapban legalább 21 alkalommal ejakuláltak azokéval, akiknél ez a szám csak 4 és 7 között volt.

Azt azonban nem tudni, a gyakoribb ejakuláció hogyan segít megakadályozni a prosztatarák kialakulását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik