Élet-Stílus

Átvert az agyad: E.T. soha nem mondta, hogy hazatelefonál és az a híres Forrest Gump-idézet sem létezik

Az ember van, hogy nem emlékszik valamire pontosan. Ez persze bárkivel előfordulhat, de az már tényleg egészen fura, hogyha embertömegek emlékeznek vissza valamire pontosan ugyanúgy, ráadásul rosszul. Ezt hívják Mandela-effektusnak, amely onnan ered, hogy sokan azt hitték, hogy Nelson Mandela meghalt a 80-as években a börtönben, pedig ezzel szemben azaz igazság, hogy 2013-ig élt, ráadásul politikailag is aktív volt.

Hogy miért marad meg a fejekben kollektíven téves információ, az egyelőre rejtély, de az biztos, hogy a jelenség létezik.

Az E.T.-ben mindenki arra emlékszik, hogy a földönkívüli azt mondja, hogy “E.T. phone home” vagyis, hogy E.T. hazatelefonál. A valóság az, hogy E.T. tényleg mond ilyet, csak a szórend változik, vagyis az a szöveg szerepel a moziban, hogy “home phone”.

És itt még nincs vége

Lucasfilm

A Star Wars ötödik részében, amikor Luke megtudja, hogy Darth Vader az apja, a híres “Én vagyok az apád” helyett valójában az hangzik el, hogy “Nem, én vagyok az apád”. A “nem” szó ugye azért van benne a híres szövegben, mert előtte Luke azt mondja, hogy Vader ölte meg az apját, erre pedig tagadó választ ad a sötét nagyúr.

Forrest Gump (fotó: IMDB)

Hasonló apróság, de fontos lehet, hogy Forrest Gump az élet kapcsán nem azt mondja, hogy az olyan, mint egy doboz bonbon, hanem arról beszél, hogy az élet olyan VOLT mint egy doboz bonbon. A múlt idő itt azért elég erősen meg tudja változtatni a mondat jelentését.

Mátrix.

És végül, de nem utolsósorban a Mátrix következik, amelyben Morpheus azt mondja, hogy “What if i told you”, vagyis “mit szólsz, ha azt mondom neked”. Nos, tévedsz, ugyanis a Mátrix-filmekben soha, semmilyen körülmények között nem mond ilyet egyetlen szereplő sem.

Neked van még ilyen a tarsolyodban? Írd meg nekünk kommentben!

Mirror

Ajánlott videó

Olvasói sztorik