Élet-Stílus

Nem a kigyúrt teste miatt álomférj ez a férfi

„Ez a férfi tizennégy évvel ezelőtt ellopta szívem. Ma is szeret. Mindenemet!” – írta egy családi fotó alá a kétgyermekes anya, Jasmine Owens.

A fiatal nő „Body Positive Jazzy” néven működtet Instagram-csatornát, hogy a pozitív önszemlélet fontosságát hirdesse. Legutóbb egy olyan fotót posztolt, ami pillanatok alatt elterjedt a neten. A tengerparti a fotón Jazzy fürdőruhában, kéz a kézben áll a férjével Keenan-el, akivel hat éve házasodtak össze. A kerekded Jazzy azt írja, bár idejébe került, ma szereti a testét, és végre azt is megértette, hogy a görög istenekre hasonlító férje is így van ezzel.

„Az elmúlt évek során ez a férfi minden hajlatot, domborulatot és terhességi csíkot szeretett rajtam, és soha sem értettem miért. Hogy tud szeretni valamit, ami ennyire messze van a tökéletestől? Hogyan tud egy ember, aki fittnek született, szeretni valakit, aki olyan, mint én. Nem lapos a hasam, ring mindem, amikor sétálok, és amikor rohanok fölfelé a lépcsőn, csattog az egész testem. Most már látom, hogy én így vagyok tökéletes. Minden hajlat, domborulat és terhességi csík azért van rajtam, mert mi így vagyunk boldogok. Végre szeretem a testem, és megértettem, hogy ő is szereti.”

A Huffington Post újságírójának Jazzy elárulta, hogy évekig szenvedett a túlsúlya miatt. Mindenféle diétát és edzést kipróbált, de egyik sem járt tartós eredménnyel. Végül már a plasztikai műtét lehetőségét fontolgatta.

„Az évek alatt, amíg negatívan tekintettem a testemre, képtelen voltam élvezni a férjemmel és a gyerekeinkkel közös életünket. Még az is nehezemre esett, hogy tükörbe nézzek. Aztán egy nap anyaszült meztelenül elé álltam, és sokáig vizsgáltam magam. Ez volt az első nagy lépés önmagam elfogadása felé. Azóta teszek meg olyasmiket, amiket korábban elképzelni sem tudtam, például, kétrészes fürdőruhát veszek fel.”

Jazzy az önmaga teljes elfogadása felé tartó úton kezdett fotókat posztolni az Instagramra, és ettől már az sem tántorította el, hogy szép számmal kapott gúnyos, vagy negatív hozzászólásokat, amiért a nem fitt testalkatot népszerűsíti. Felbukkantak ugyanis a támogatói, és azok a nők is, akik hozzá hasonló testalkattal mentek hozzá kigyúrt testű férfiakhoz.

„Nagyon bántott, amikor megkaptam az első negatív hozzászólásokat, de a férjem rögtön mellém állt és ő lett az elsőszámú rajongóm. Azt mondta, ezek csak vélemények, és túl szép vagyok ahhoz, hogy hagyjam, hogy ezek negatívan befolyásolják az életemet. Ha ő nem lenne, ma is az önkínzásnak annak a kis dobozában élnék, amit régebben a komfortzónámnak neveztem.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik