Élet-Stílus

Parádés e-autók jönnek Budapestre

Pénteken versenyző elektromos autók szállják meg a Hősök terét, ebből még Tarlós polgármester úr sem maradhat ki!

9 nap alatt 14 résztvevő 3621 kilométert fog megtenni a hétfőn Münchenben elstartolt eTourEurope e-autó futam. A csak színtisztán elektromos meghajtású kocsik mezőnye bejárja egész Közép-Európát, így Magyarországot is érinti.

Forrás: Open Communications/ eTourEurope

A résztvevők – köztük két magyar – várhatóan pénteken érnek a Hősök terére, ahol Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Tarlós István főpolgármester fogadja őket. A verseny célja, hogy bemutassák, az e-autók is képesek hosszú utak megtételére, illetve felhívják a döntéshozók figyelmét, hogy telepítsenek minél több gyorstöltőállomást.

A verseny közleménye szerint a végső nagy cél, hogy 10 perces töltéssel akár 300 kilométert is meg lehessen tenni a jövőben.

Budapestre amúgy várhatóan 16-19 óra között érkeznek a Csehországban elstartolt versenyzők, a nap győztesét 19.30-kor hirdetik ki. Ekkor fut be a két magyar csapat is, Budapest saját teamje (Bíró Csongor és Galambos Anna), illetve az Autónavigátor.hu-é (Katona Mátyás, Krámli Annamária és Komlós Marcell).

Forrás: Open Communications/ eTourEurope

A Hősök terén emellett találkozóra hívják az e-autósokat is, hogy minél több elektromos kocsit tudjanak bemutatni. Lesz családi nap is délután 2-től, mindenféle e-járművet lehet majd kipróbálni.

Forrás: Open Communications/ eTourEurope

Ajánlott videó

Olvasói sztorik