Élet-Stílus

Ma már milliomos az a 98 éves veterán, aki több mint fél évszázaddal ezelőtt vásárolt pár részvényt

Dévai László
Dévai László

újságíró. 2017. 06. 08. 09:44

A második világháborút és a koreai háborút is megjárt 98 éves veterán, Russel Gremel gazdag ember.

A becslések szerint nagyjából 2 millió dollár lehet a vagyona, amelyet sokakkal ellentétben nem remek üzleti döntések nyomán ért el. Pontosabban de, de csak egyetlen remek befektetés kellett hozzá. Gremel, aki cserkészvezetőként egész életében a helyiekkel, a gyerekekkel és a közösséggel foglalkozott, 1953-ban beszállt egy kis Walgreen nevű cégbe. A férfi akkor nagyjából ezer dollár értékben vásárolt részvényeket a Walgreentől, ami mai árfolyamon számítva, megközelítőleg 2 millió dollárnak felel meg.

A milliomos veterán

Ez a közcím bizonyos perspektívából akár gúnyos tréfának is tűnhetne, hiszen az amerikai veteránok nagy része nem épp fényűző körülmények között tengeti a mindennapjait. Gremel, aki szinte az egész életét a helyi cserkészcsapat, a Chicago’s Boy Scouts of America Troop 979 vezetésével töltötte (már amikor nem külföldön háborúzott, ugye), úgy döntött, hogy visszaad valamit a közösségnek és az összes vagyonát eladományozza egy helyi rezervátumnak.

A hatalmas összeget az Illinois Audubon Society kapja. A társaság vezetője, Tom Clay meghatottan csak annyit mondott, hogy

Ő egy amerikai hős, az én hősöm, mindannyiunk hőse.

Az egykori cserkészek, akiket korábban Gremel mentorált hasonlóképpen nyilatkoztak a 98 éves férfiról. Sokan elmondták, hogy nemcsak cserkészkedni tanította őket, hanem rengeteget tanultak és elmélkedtek is az élet dolgairól. A vezető mindenkivel egyenként foglalkozott, személyreszabott feladatokat talált ki a gyerekeknek, hogy mindenki fejlődhessen.

Gremelnek hála a helyi rezervátum és az állatmenhely mellett a cserkészek is jelentős támogatásban fognak részesülni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. augusztus 18.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Bayer Zsolt írónak, újságírónak, szerkesztőnek, a Magyar Hírlap munkatársának az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Pesti Vigadó dísztermében tartott ünnepségen 2016. augusztus 18-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.