Élet-Stílus

A tévéadományozó úr nem bírja tovább

Televizio(210x140)(1).jpg (televízió, tévénézés, )
Televizio(210x140)(1).jpg (televízió, tévénézés, )

Sokan hálát rebeghetnek Ellenbacher Attilának. Ő az a tévészerelő, aki használható, de kiöregedett, az addigi tulajdonosok által lecserélendőnek ítélt tévéket javít meg, azokat aztán jótékonyságból, tehát ingyen kórházaknak, illetve más egészségügyi és szociális intézményeknek adományozza.

Jótékonykodása, úgy fest, eddig tartott.

Saját zsebből ugyanis már nem tudja megoldani, hogy beszerezze a kidobásra ítélt tévékhez a távirányítót, vagy beszerezze a jó alkatrészeket, a használható állapotba hozott tévéket pedig elvigye a kórházakba, szociális otthonokba, pszichiátriára, különböző szociális intézményekbe. Most adta le az 1000. tévét, de az Index cikkéből kiderül, hogy az adományok, amelyből eddig tudta fedezni a javítási-célba juttatási költségeket a saját pénzén kívül, elapadtak.

Tavaly kisebb botrány kerekedett abból, hogy két állami intézmény nemet mondott Ellenbacher úrnak. Az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet és az Országos Onkológiai Intézet a felajánlását azzal utasította el, hogy a tévéket “garancia nélkül nem áll módjukban elfogadni”.

Ellenbacher azt mondta az Indexnek, hogy az idén jelezte az Onkológiai Intézetnek, hogy a kért műszaki bevizsgálást adományozói támogatásból el tudja végezni, így teljesíteni tudja a különleges igényt, ám az intézmény válaszra sem méltatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik