Élet-Stílus

Megtalálták a világ tényszerűen legmenőbb óráját, amit évtizedek óta keresnek

Ha létezik csúcsa a régi órák gyűjtögetésének, akkor az Paul Newman Rolex Daytonája. Itt eleve három igazán menő dolog ér össze:

  • A Rolex,
  • Az antik kronográfok (normális emberek kedvéért: stopperek),
  • És Paul Newman.

Az órát a színész még viszonylag fiatalon hordta, amikor egészen sokat autóversenyzett. A cél nyilván az volt, hogy a kezén lévő órával le tudja mérni, milyen köröket futott. Azok a fotók, amelyeken Newman ezt a karórát hordja, elég ikonikusak lettek, pont ezért nevezték el a 6239-es referenciaszámú Daytonát Paul Newmanről.

#PaulNewman's personal @rolex will be included in @phillipswatches auction later this year in October.

A post shared by Paul Newman (@paullnewman) on

És az utóbbi időben iszonyatos árakon mennek ezek a “Paul Newman” Daytonák az aukciókon, de Paul Newman konkrét “Paul Newman” Daytonáját eddig nem találták meg. Évtizedekig keresték pedig, a Wall Street Journal konkrét oknyomozó anyagot áldozott erre – mondjuk nem először csinálják, Steve McQueen Heuer Monacóiért végigtúrtak egy rakás antik irattárat.

De végre meglett Paul Newman “Paul Newman”-je.

https://www.instagram.com/p/BUzMRDnl9b8/

A színész a feleségétől kapta az órát, aminek a hátuljára annyit gravíroztak, hogy

Drive Carefully Me,

ami központozástól függően a “Vezess engem óvatosan” és a Vezess óvatosan, Én” között jelent valamit. Az órét Newman James Cox-nak adta, aki akkor épp a lányával randizott. Cox szerint ez úgy történt, hogy Newman megkérdezte tőle az időt, amire ő azt mondta, nincs órája. Majd Newman odaadta neki a Rolexét, hogy “tessék, itt egy óra, fel kell húzni, egész pontos”.

Az órát nem csak megtalálták, de el is fogják árverezni. Bár a Rolexek mostanában tényleg brutális összegekért mennek el az aukciókon, egyáltalán nem lenne meglepő, ha ez lenne minden idők legdrágább Rolexe. Jelenleg egyébként ez az:

(Wornandwound)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik