Élet-Stílus

Könyörgünk, eszébe ne jusson darázsgubacsot tenni a vaginájába!

Egyre több online piactéren bukkan fel a darázsgubacs, mint tradicionális és természetes, vaginafiatalító és -szűkítő orvosság. A hirdetések szerint, ha gubacsokat porrá törjük, és pasztát készítünk belőlük, amivel aztán belülről kezeljük a szóban forgó területet, az nem csak megfiatalítja a szöveteket, de az onnan áradó kellemetlen illatokat is eltünteti.

Jen Gunter kanadai nőgyógyász szerint azonban a módszer nem csak nettó hülyeség, de hosszú távon súlyos mellékhatásokkal járhat.

fotó: Dr Jen Gunter

De mi is ez a csodaszernek mondott tölgygubacs? A növényi szövetekben, esetünkben a tölgyfa leveléből kifejlődő sejtszaporulat, amit az okoz, hogy a gubacsdarázs rárakja a petéit. A pete egy kemény burkot fejleszt a levélből, amiben aztán biztonságban fejődhet ki az új egyed. Gubacsból valóban készítettek korábban kenőcsöt, amit gyanta és csersav tartalma miatt vérzéscsillapításra használtak.

„A módszer ugyanannyira veszélyes, mint a többi természetes módszer, amit a vagina kezelésére ajánlanak. Kiszárítja a hüvely nyálkahártyáját, tökreteszi az rajta lévő védőréteget, illetve elpusztítja a jótékony hatású baktériumokat. Mindez fájdalmas szexuális együttléthez vezet, és drámai módon növeli a szexuális úton terjedő fertőzések kockázatát” – írja Gunter a blogján.

A gubacsok forgalmazója többek közt azt írja a hirdetésben, hogy az alkalmazásakor nem kell megijedni, ha enyhe fájdalmat, égető érzést tapasztalunk, ez teljesen természetes. Az orvos viszont azt írja, ha egyetlen mondatban kellene összefoglalnia a legfontosabb tanácsát, az így hangzana:

„Ha valami fájdalmat okoz, és éget amikor a vaginádat kezeled vele, akkor az rosszat tesz a vaginádnak.”

(via The Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik