Élet-Stílus

Tízperces autóútra indult a néni, nyolc óra múlva állt meg, egy másik országban

Bárkivel előfordul.

A 83 éves Valerie Johnson nem nagyon szeret vezetni. A brit hölgynek mégis néha kocsival kell egy-egy dolgot elintéznie, így történt ez a minap is, amikor a Worcesterben található kórházba kellett mennie egy vizsgálatra.

A klinika 10 kilométernyire van a nyugdíjas lakásától, általában 10 perc alatt szokott odaérni.

Ezúttal azonban körülbelül 8 órán át tartott az út. Igaz, messzebb is jutott.

A baj ott kezdődött, hogy útépítési munkálatok miatt Johnson nénit leterelték a megszokott útvonalról. Aztán amikor visszakerült, elvétett egy lejárót, így nem tudott letérni az autópályáról.

Egészen Skóciáig utazott, a közel 500 kilométernyire található Larkhallban állt meg – mert kifogyott a kocsijából a benzin.

A nő lányát először a szomszédok értesítették, hogy a néni nem tért vissza a kórházi vizsgálatról. Eltűnését jelentették a rendőrségen; a szervek az utakon felszerelt kamerák képein meglátták Valerie kocsiját, az otthonától 200 kilométernyire található Prestonban. A lánya azt mondta a rendőröknek, hogy ez lehetetlen, mert az anyja utál vezetni.

De mégis ő volt az.

Az ügybe bevonták a skót rendőröket is, mivel a néni feltartóztathatatlanul haladt észak felé. Végül egy házaspár fedezte fel a házuk előtt az idegen autót, amelyben a néni ült. Valerie Johnson elmondta: eltévedt, és a benzin idáig tartott.

Lánya végül repülővel ment érte.

 

(Scottish Daily RecordIndependent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik