Élet-Stílus

15 millió: ilyen lakást kapsz ennyiért Budapesten

Bár a lakásárak az elmúlt években néhol elképesztő módon emelkedtek, még mindig vannak olyan ingatlanok, amikhez jó áron juthatunk hozzá – és nem is feltétlenül kell külvárosi garzonban gondolkodnunk. Végeztünk egy kis kutatómunkát és öt olyan VII-VII-IX. kerületi lakást kerestünk, aminek a vételára kevesebb mint 15 millió forint, viszont nem alagsori vagy (fél)szuterén otthonokról van szó és nem kell még legalább ennyit rájuk költeni.

Az alábbi VII. kerületi lakásban nemcsak a konyhabútor van jó állapotban, de a dupla ablak miatt világos is. A galériától ne ijedjünk meg: mivel 180 centiméter, így teljes értékűnek számít és nem lapos kúszásban kell benne közlekedni.

A keresés a szempontjainkra szűrve a legtöbb találatot Józsefvárosra dobta, amik közül szintén a jobb állapotúakat válogattuk ki. A Koszorú utcában található 28 négyzetméteres, 2. emeleti lakás nem berendezett, ami annyiban jó, hogy nem befolyásol minket semmiben a jelenlegi állapot: üres vászonként foghatjuk fel. Napfényesnek tűnik, ráadásul nemrég újították fel, egyedülállóknak, illetve pároknak ajánlják.

A Kálvária téri lakás is üres, csak egy négyzetméterrel kisebb, mint az előző, viszont a fürdőben található vágott ablak miatt még több fény árad be. Konyhabútorok sincsenek, így arra költeni kell, de így egyrészt biztosan olyan lesz, amilyet szeretnénk, másrészt a kevesebb mint tízmillió forintos vételárnál ekkora plusz költség bőven belefér.

Utolsó józsefvárosi ingatlanunk egyben a kedvencünk is: a nagy belmagasság miatt galériát kapott, ráadásul napfényes és az elosztása is jó. A lépcsőház állapota sem vészes, továbbá biztonsági kamera is van a ház előtt.

Utolsó, egyetlen ferencvárosi hirdetésünk tárgya az Aszódi-lakótelepen található és egy volt szolgálati lakás. Saját kertje van, közel van a 3-as metró, klímát is szereltek bele, a leírásból pedig az is kiderül, hogy a lakóközösség egyre inkább fiatalodik.

Tipp: A legtöbb ingatlanos oldalon már részletesen kereshetünk a lakásokra, sőt: valahol már értékesítőkre is, korábbi ügyfél-vélemények alapján. Először érdemes az „álomkritériumokat” beállítani, majd utána bővíteni a feltételeket, ha nem bukkanunk rá először a tökéletesre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik