Élet-Stílus

Pucéran pózolt a playmate a szent hegyen

A helyiek nem örülnek.

Az Új-Zélandon található Taranaki hegy a világ legszimmetrikusabb vulkanikus térsége, a maori kultúrában szent hegyként tartják számon.

Ezért is tartják néhányan sértőnek azt, amit egy ausztrál modell csinált a Taranaki csúcsán.

Jaylene Cook playmate a párjával, Josh Shaw fotóssal Új-Zélandon kirándulgat, és az egyik túra épp a szent hegyre vezetett.

És hát, hogy, hogy nem, úgy alakult, hogy a modell a csúcsra érve (na nem úgy) levetkőzött.

Azért, hogy meg ne fázzon, húzott kesztyűt, sapit és cipő is volt rajta. Megmutatjuk, szigorúan csak azért, hogy ne kelljen az elképzeléssel bíbelődni.

A fotó nem nyerte el a helyiek tetszését. És itt most nem a kép esztétikai-erotikus oldalára gondolunk, hanem azzal, hogy a szent hegyet tiszteletben tartják, és ha épp valaki megmássza, akkor sem szokott csóréra vetkőzni.

A Stuff című új-zélandi lap által megszólaltatott akadémikus, Dennis Ngawhare elmondta, hogy bár talán sokan nem értik, mi a gond ezzel a fotóval, az biztos, hogy a helyiek nagy része szerint ez  tiszteletlenség a heggyel szemben, amelyet a tudós családjában még megmászni sem szokás, épp azért, mert a szemükben a Taranaki szent hely.

Az ausztrál Daily mail megkérdezte a főhősnőt is, aki elmondta, szerinte a meztelenség a világon a legtermészetesebb dolog, felszabadít és erőt ad. Jaylene azt is hozzátette, hogy barátjával előtte tanulmányozták a hegy történetét, és egyáltalán nem érezték tiszteletlenségnek, hogy ilyen fotót készítettek. A kommentelők egy része is ezen az állásponton van: azt írják, hogy a hegyet bizonyára régebben sem divatos szettekben vagy ünneplőruhában mászták meg.

Mindegy, nézzünk inkább egy kevésbé problematikus képet:

 

Kiemelt fotó: facebook/jaylenecookmodel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik