Élet-Stílus

Az esküvőn tartóztatták le a vőlegényt, miután kiderült: násznépe színészekből áll

A kínai férfi valamiért nem akarta, hogy rokonai és barátai találkozzanak a menyasszony családjával.

Rendőrök vittek el egy férfit az esküvőjéről a kínai Shaanxi tartományban, miután a menyasszony családja felfedezte, hogy a kétszáz vendége fizetett színészekből áll – írta a BBC, a helyi sajtóban megjelent beszámolókra hivatkozva. A csak Wang néven azonosított férfi csalása eleinte nem tűnt fel senkinek, de aztán a menyasszony rokonai beszélgetni kezdtek a vendégekkel, és hamar le is buktak.

A beszámolók szerint először az tűnt fel nekik, hogy egy rokont sem találtak a násznépben, mindenki azt mondta, hogy a vőlegény barátja, de azt már nem tudták elmondani, hogy mikor és hogyan ismerkedtek meg vele. A lebukás végül azután történt, hogy Wang szülei nem jelentek meg, és erről elkezdték kérdezgetni a „rokonokat”.

A „vőlegény vendégei” egy helyi televíziónak elmondták: Wang 80 jüant fizetett nekik, hogy barátainak és rokonainak adják ki magukat. Egy férfi még azt a beszélgetést is megmutatta a kamerának, amiben az árról alkudozott a vőlegénnyel.

Bár a pár már három éve volt együtt, a menyasszony eleinte nem fogott gyanút, mert baráti köreik teljesen különbözőek.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Wang miért hamis barátokkal és rokonokkal vállalta az esküvőt. Egyes beszámolók szerint a menyasszonya családja nem adta áldását a házasságra, mert a vőlegény túl szegény volt, és Wang azért nem hívta meg rokonait, hogy ne hozzanak rá szégyent – írta a BBC.

A BBC megemlítette, hogy az sem teljesen tiszta, hogy milyen törvény megsértésének gyanújával vették őrizetbe a férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik