Élet-Stílus
Mr. SODIMEJO known as Mbah Goto is Celebrating his 146 Years old birthday at his home town - Seragen, Central Java  on 31 December 2016. From his Indonesian ID Mbah Goto documented birth on 31 December 1870, if the administration is right his age is 146 years and claimed to be the oldest man on earth. The birthday celebration held in humble situation attend by his grand grand son Mr. SURYANTO and Wife Mr. SUWARNI with their children ERIKA KURNIAWATI and ANISA KURNIAWATI.  
 (Photo by Donal Husni/NurPhoto)

Meghalt a világ legöregebb, 146 éves embere

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2017. 05. 01. 14:18

Elhunyt az az indonéz férfi, aki anyakönyve szerint 146 éves volt, és ő lehetett a világ legidősebb embere.

Sodimedjo 1870 decemberében született. Indonéziában azonban csak 1900 óta jegyzik hivatalosan a születési időt, és a korábbi időkben számos hibás anyakönyvezés történt.

Indonéz illetékesek azonban közölték, hogy a férfi dokumentumai valódiak. Sodimedjo romló egészsége miatt április 12-én kórházba került, de hat nap múlva kérte, hogy engedjék haza. “Amióta hazatért, csak néhány kanálnyi kását és kevés folyadékot fogyasztott (…) később pedig már nem fogadta el az ételt és italt”, mondta unokája.

Amikor Sodimedjót tavaly a hosszú élet titkáról kérdezték, azt válaszolta, hogy a kulcs a türelem, és “azért éltem hosszan, mert olyanok vesznek körül, akik szeretnek engem és gondoskodnak rólam”.

A férfi, aki élete végéig erős dohányos volt, négy feleségét, 10 testvérét és összes gyermekét túlélte. Falujában helyi hősként ismerték, aki arról volt híres, hogy történeteket mesélt a japán és holland gyarmatosítók ellen vívott harcokról.

Kiemelt kép: Donal Husni / NurPhoto

(BBC)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.