Élet-Stílus

38 kilométer futás után kérte meg szerelme kezét egy férfi

Aki futott már életében tudja, hogy nincs nehezebb annál, amikor az embernek egy szusszanásnyi megállás után újra neki kell iramodnia. A 44 éves Jon Higgins mégis szinte a felhőkön lépkedett, miután a hétvégi London Maratonon, 38 kilométer megtétele után megállt néhány percre.

A férfi hónapokig készült, hogy teljesíteni tudja a több mint 42 kilométeres távot, mégsem a célba érés volt számára aznap a legfontosabb. A versenyre időzítette a lánykérést. Miután a remélt igent kapta válaszul, boldogan futotta le a maradék 4200 métert.

John a csisztás fibrózis nevű betegség ellen küzdő alapítvány, a Cystic Fibrosis Trust csapatában vágott neki a maratonnak. A férfi 9 éves lánya, Eva ezzel a kórral küzd. A betegség súlyos, és egyelőre gyógyíthatatlan. Lassan teljesen tönkre teszi az emésztő, és légző rendszert, ezért az ebben szenvedőknek rengeteg gyógyszert kell szedniük, és napi több órányi fizikoterápiát igényel, hogy ne romoljon az állapotuk.

„Amióta a lányom megszületett, igyekszem minden eszközzel segíteni az alapítványt az adománygyűjtésben, de most először vágtam bele ekkora kihívásba. Korábban többször láttam a lányom arcát az alapítvány zászlóin a London Maraton útvonalán, ez inspirált arra, hogy belevágjak a táv teljesítésébe”

– nyilatkozta a férfi.

(via Metro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik