Élet-Stílus

„Ha szexel velem, meggyógyul” – mondta az urológus a szklerózisos betegének

Fél évig tartott a viszony.

Zajlik a tárgyalás annak a dél-londoni orvosnak az ügyében, aki még 2012-ben azt javasolta szklerózis multiplexben szenvedő páciensének, hogy szeretkezzen vele, mert az hatásos lesz majd a betegségére.

Higgyen nekem, orvos vagyok”

– ezekkel a szavakkal győzködte a Dr. Kwame Somuah-Boateng a betegét, akit (érthető okokból) csak „A” Páciens néven említenek a híradások.

A nő hitt neki.

A harmincas éveiben járó páciens azért fordult orvoshoz annak idején, mert gyengének érezte a lábait. Szklerózis multiplexet állapítottak meg nála. Felkereste a croydoni kórházban dolgozó Kwame Somuah-Boateng urológust, aki azt mondta neki, hogy ha szexuális viszonyt kezd vele, az jót tesz a SM elleni küzdelmében, lévén, hogy stimulálja, erősíti a gyenge gátizmait, ráadásul a páciens újra nőnek érezheti majd magát.

Ezután rendszeresen szeretkeztek a kórházban.

A nős, kétgyermekes orvos azt is mondta a nőnek, hogy ne beszéljen ismerőseinek a betegségéről és a fura gyógymódról, és az interneten se nézzen utána.

A fél évig tartó viszony után a beteg jelezte: nem kizárt, hogy várandós, erre az orvos azt mondta, hogy a felesége megöli a babát, ha ez kiderül. Amikor felmerült, hogy a nő elvetélt, a doktor ismét szexuális viszonyt kezdeményezett.

A beteg később, egy másik vizsgálaton döbbent rá, hogy Somuah-Boateng átverte.

A kihallgatáson az urológus tagadta, hogy ő javasolta a gyógymódot; azt állítja, hogy a viszonyt a páciens kezdeményezte.

Somuah-Boateng 2015-ben már egyszer bíróság elé állt – az említett beteg sérelmére elkövetett – nemi erőszak és szexuális zaklatás vádjával, de akkor felmentették.

 

Kiemelt fotó: Wikipedia / Bob Walker CC

Ajánlott videó

Olvasói sztorik