Élet-Stílus

Hosszú idő után új étkészlettel jelentkezik Hollóházi porcelánmanufaktúra (X)

Újjászületőben egy legenda

Évtizedes csendet követően nemrégiben egy teljesen új mintájú és formavilágú étkészlet születését jelentette be a nagyhírű Hollóházi Porcelángyár Kft. A gyártó a jövőben több új minta bevezetését is tervezi, és a régi hagyományokat felélesztve ismét fiatal művészekkel és neves mesterekkel tervezteti meg kisszériás prémiumminőségű termékeit, melyek kedvező áron lesznek megvásárolhatók.

„Nagy volt a csend körülöttünk az elmúlt időszakban, amit most megtörünk, hogy előálljunk friss tervezésű, divatos, tartós, praktikus és megfizethető készleteinkkel, amelyekkel reményeink szerint a Hollóházi porcelán ismét fontos szereplőjévé válik a családok ünnepnapjainak és hétköznapjainak” – mutatta be az új készletet Pál József, a manufaktúra ügyvezető igazgatója.

Új minták hagyományos recept szerint

A Hollóházi porcelán újjászületése ezzel a készlettel indul el, és minden jel szerint határozottan halad előre a jövőben, ugyanis hamarosan több új sorozat is megvásárolható lesz majd. Októberben például egy teás- és mokkás készlet kerül ki a manufaktúrából, karácsonyra pedig egy új levesestál jelenik meg az üzletekben.

Művészi alkotások

„A megújulásunk kulcsa az, hogy a régi nagy mesterek mellett fiatal művészeket is felkérünk a tervezéshez, az új készletek megalkotásához”– mondta Pál József ügyvezető, aki fél éve áll a manufaktúra élén. „Itt olyan klasszikus nevekről van szó, mint Jurcsák László, Faragó Miklós vagy Szász Endre – akik  mind hatalmas kulturális értéket hordoznak és, akiknek a neve egybeforrt a Hollóházi porcelánnal. Emellett  pedig olyan tehetséges, fiatal művészeket is igyekszünk bevonni, mint Sütő Erika, aki a legújabb készletünket is tervezte.”

Prémium minőség rendszeres használatra

A minőség és használhatóság tekintetében nem lesz különbség a termékek között: valamennyi/minden darab a legnevesebb gyártók termékeivel egyenértékű prémium minőségben készül úgy, hogy akár általános, napi használatban is évtizedekig szolgálhassák a családokat. „Sokan attól féltik ezeket a szép tárgyakat, hogy a használat árt nekik – például lekopik az aranyozás vagy a festés róluk –, pedig ezeknek a porcelánoknak 1500-2000 mosogatógépes mosás sem árt meg a hétköznapi háztartási mosogatószerek használata mellett, és bátran betehetők mikrohullámú sütőbe is azok a darabok, amiken nincs fémes díszítés” – ismertette új termékeiket Pál József.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik